Ulrikas bästa tacos

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Tomatsalsan har en lite picklad smak – jättegott i tacon!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (25)
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 300 g kokta röda linser
  • 2 msk tacokrydda (ev hemgjord)
  • 300 g nötfärs
  • Guacamole
  • 2 mogna avokador
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 2 tomater, fintärnade
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 kruka koriander, grovt hackad
  • salt och nymald svartpeppar
  • Salsa
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 lime, finrivet skal
  • 3 tomater, fintärnade
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 kruka koriander, grovt hackad
  • salt och peppar
  • Till servering
  • tortillas eller tacoskal
  • 1 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Guacamole: Mosa avokadon grovt med en gaffel och vänd runt med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Salsa: Blanda socker, vatten, ättika och limeskal i en skål. Vänd ner tomater, lök och koriander. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken någon minut. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt linser och tacokrydda. Stek ytterligare några minuter.
  4. Servera tacofärs, guacamole och salsa med tortillas eller tacoskal, sallad, riven ost och gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Tacos con carne

(3)

Pizza med vitkålssallad

(45)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)
25 st
  • Ingredienser (25)
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 300 g kokta röda linser
  • 2 msk tacokrydda (ev hemgjord)
  • 300 g nötfärs
  • Guacamole
  • 2 mogna avokador
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 2 tomater, fintärnade
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 kruka koriander, grovt hackad
  • salt och nymald svartpeppar
  • Salsa
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 lime, finrivet skal
  • 3 tomater, fintärnade
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 kruka koriander, grovt hackad
  • salt och peppar
  • Till servering
  • tortillas eller tacoskal
  • 1 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 dl gräddfil

Ulrikas bästa tacos

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Tomatsalsan har en lite picklad smak – jättegott i tacon!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Guacamole: Mosa avokadon grovt med en gaffel och vänd runt med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Salsa: Blanda socker, vatten, ättika och limeskal i en skål. Vänd ner tomater, lök och koriander. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken någon minut. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt linser och tacokrydda. Stek ytterligare några minuter.
  4. Servera tacofärs, guacamole och salsa med tortillas eller tacoskal, sallad, riven ost och gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Tacos con carne

(3)

Pizza med vitkålssallad

(45)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies