Ullas saffranskaka

Betyg (1-5):
3.44 (18 betyg)

Gyllengul kaka med äpple och mandelspån.

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 0.5 g saffran
  • 2.5 dl socker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 250 g kesella, 10%
  • 3.5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 skalat äpple, i tunna klyftor
  • 2 msk mandelspån
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Blanda saffran och socker. Rör i fettet så det blir poröst. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt kesellan och mjölet blandat med bakpulvret. Rör ihop till en slät smet.
  2. Häll den i en smord och bröad bakform. Stick ner äppelklyftorna lite i smeten och strö över mandel.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Pudra eventuellt över lite florsocker när kakan svalnat. Går bra att frysa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransbulle med mandelmassa

(6)

Niklas Saffranspannkaka

(10)

Fetaosttoast

(5)

Saffranspannkaka med mandel

(59)

Svärmors pepparkakor galore

(10)

Tant Harriets pepparkakor

(51)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Pepparkaksdrömmar

(34)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 g saffran
  • 2.5 dl socker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 250 g kesella, 10%
  • 3.5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 skalat äpple, i tunna klyftor
  • 2 msk mandelspån
  • 1 msk florsocker

Ullas saffranskaka

Betyg (1-5):
3.44 (18 betyg)

Gyllengul kaka med äpple och mandelspån.

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda saffran och socker. Rör i fettet så det blir poröst. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt kesellan och mjölet blandat med bakpulvret. Rör ihop till en slät smet.
  2. Häll den i en smord och bröad bakform. Stick ner äppelklyftorna lite i smeten och strö över mandel.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Pudra eventuellt över lite florsocker när kakan svalnat. Går bra att frysa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransbulle med mandelmassa

(6)

Niklas Saffranspannkaka

(10)

Fetaosttoast

(5)

Saffranspannkaka med mandel

(59)

Svärmors pepparkakor galore

(10)

Tant Harriets pepparkakor

(51)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Pepparkaksdrömmar

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies