Ugnsstekt rimmad kolja med räkrisoni

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Nils snabba version av paella, med kolja, får vardagen att smaka fest. Recept av Nils Molinder

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 600 g koljafilé, gärna med skinn
  • 1 liter vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl salt
  • Räkrisoni
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 4.5 dl vatten
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 500 g räkor med skal
  • 2 dl risoni
  • 1 röd paprika eller gul paprika, fintärnad
  • 0.5 broccoli, finskuren
  • 2 salladslökar, tunt strimlade
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär fisken i fyra bitar. Blanda vatten, socker och salt, till en rimningslag, tills sockret nästan lösts upp. Låt bitarna ligga i lagen minst 30 min.
  2. Skölj musslorna och släng dem som är trasiga eller öppna. Koka musslorna i vatten och vin under lock tills de öppnat sig, ca 5 min. Sila ner vätskan i en bunke och släng de musslor som är stängda. Ta ut musslorna ur skalen (spara ev några med skal till garnering).
  3. Sätt ugnen på 175°. Skala räkorna (spara ev några oskalade till garnering). Lägg fiskbitarna i en inoljad form, skinnsidan uppåt. Dubbelvik bitar som är tunna. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Häll risoni och hälften av musselbuljongen i en traktörpanna. Låt sjuda på svag värme. Tillsätt buljong vartefter den kokar in. Vänd ner grönsakerna när risonin nästan är klar. Tillsätt parmesan och smör. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner de skalade räkorna och musslorna. Lägg fisken på risonin och garnera ev med räkor och musslor i skal.

Tips

Kolja och torsk får mer smak och blir fastare i köttet om de rimmas innan tillagning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Lax med chunky pesto och tagliatelle

(30)

Fylld färsk pasta med kallrökt lax

(5)

Tagliatelle med kallrökt lax, dill och citron

(20)

Tagliatelle i saffranssås med kallrökt lax och fänkål

(3)

Pasta med tomatsås och kallrökt lax

(0)

Lax med fetaosttäcke och gurksallad

(4)

Pasta med krämig laxsås

(34)

Pastaskruvar med tonfisk

(108)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 600 g koljafilé, gärna med skinn
  • 1 liter vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl salt
  • Räkrisoni
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 4.5 dl vatten
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 500 g räkor med skal
  • 2 dl risoni
  • 1 röd paprika eller gul paprika, fintärnad
  • 0.5 broccoli, finskuren
  • 2 salladslökar, tunt strimlade
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Ugnsstekt rimmad kolja med räkrisoni

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Nils snabba version av paella, med kolja, får vardagen att smaka fest. Recept av Nils Molinder

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i fyra bitar. Blanda vatten, socker och salt, till en rimningslag, tills sockret nästan lösts upp. Låt bitarna ligga i lagen minst 30 min.
  2. Skölj musslorna och släng dem som är trasiga eller öppna. Koka musslorna i vatten och vin under lock tills de öppnat sig, ca 5 min. Sila ner vätskan i en bunke och släng de musslor som är stängda. Ta ut musslorna ur skalen (spara ev några med skal till garnering).
  3. Sätt ugnen på 175°. Skala räkorna (spara ev några oskalade till garnering). Lägg fiskbitarna i en inoljad form, skinnsidan uppåt. Dubbelvik bitar som är tunna. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Häll risoni och hälften av musselbuljongen i en traktörpanna. Låt sjuda på svag värme. Tillsätt buljong vartefter den kokar in. Vänd ner grönsakerna när risonin nästan är klar. Tillsätt parmesan och smör. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner de skalade räkorna och musslorna. Lägg fisken på risonin och garnera ev med räkor och musslor i skal.

Tips

Kolja och torsk får mer smak och blir fastare i köttet om de rimmas innan tillagning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Lax med chunky pesto och tagliatelle

(30)

Fylld färsk pasta med kallrökt lax

(5)

Tagliatelle med kallrökt lax, dill och citron

(20)

Tagliatelle i saffranssås med kallrökt lax och fänkål

(3)

Pasta med tomatsås och kallrökt lax

(0)

Lax med fetaosttäcke och gurksallad

(4)

Pasta med krämig laxsås

(34)

Pastaskruvar med tonfisk

(108)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies