Ugnsstekt potatis och jordärtskocka

Ugnsstekt potatis och jordärtskocka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Passar till stekt kött eller kyckling, med varm eller kall sås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g skivad potatis, gärna med skalet kvar
  • 300 g skivad jordärtskocka
  • 100 g hackad schalottenlök
  • 4 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 droppar tryffelolja (kan uteslutas)
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Stek potatis, jordärtskocka och lök i två omgångar i smör och olja tills de fått färg. Salta och peppra under stekningen.
  2. Vänd ner persilja och eventuellt tryffelolja i det stekta och lägg i en smord ugnsform. Platta till. Häll på grädden. Tillaga i ugnen tills allt är mjukt och fått färg, cirka 30 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Steak à lorange med krämig rotfruktspytt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Korvgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Potatis- och palsternackssoppa

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Ugnsstekt potatis och jordärtskocka
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g skivad potatis, gärna med skalet kvar
  • 300 g skivad jordärtskocka
  • 100 g hackad schalottenlök
  • 4 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 droppar tryffelolja (kan uteslutas)
  • 1 dl grädde

Ugnsstekt potatis och jordärtskocka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Passar till stekt kött eller kyckling, med varm eller kall sås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek potatis, jordärtskocka och lök i två omgångar i smör och olja tills de fått färg. Salta och peppra under stekningen.
  2. Vänd ner persilja och eventuellt tryffelolja i det stekta och lägg i en smord ugnsform. Platta till. Häll på grädden. Tillaga i ugnen tills allt är mjukt och fått färg, cirka 30 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Steak à lorange med krämig rotfruktspytt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Korvgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Rotfruktsraggmunkar med parmesan

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Potatis- och palsternackssoppa

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)