Ugnsstekt potatis och jordärtskocka

Ugnsstekt potatis och jordärtskocka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Passar till stekt kött eller kyckling, med varm eller kall sås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
  • 500 g skivad potatis, gärna med skalet kvar
  • 300 g skivad jordärtskocka
  • 100 g hackad schalottenlök
  • 4 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 droppar tryffelolja (kan uteslutas)
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Stek potatis, jordärtskocka och lök i två omgångar i smör och olja tills de fått färg. Salta och peppra under stekningen.
  2. Vänd ner persilja och eventuellt tryffelolja i det stekta och lägg i en smord ugnsform. Platta till. Häll på grädden. Tillaga i ugnen tills allt är mjukt och fått färg, cirka 30 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugnsstekt potatis och jordärtskocka
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g skivad potatis, gärna med skalet kvar
  • 300 g skivad jordärtskocka
  • 100 g hackad schalottenlök
  • 4 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 droppar tryffelolja (kan uteslutas)
  • 1 dl grädde

Ugnsstekt potatis och jordärtskocka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Passar till stekt kött eller kyckling, med varm eller kall sås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner

Gör så här

  1. Stek potatis, jordärtskocka och lök i två omgångar i smör och olja tills de fått färg. Salta och peppra under stekningen.
  2. Vänd ner persilja och eventuellt tryffelolja i det stekta och lägg i en smord ugnsform. Platta till. Häll på grädden. Tillaga i ugnen tills allt är mjukt och fått färg, cirka 30 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!