Ugnslax med thaismaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.84 (19 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé i bit
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 0.5 dl strimlad ingefära
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 1 finriven fiskbuljongtärning
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad rödlök
  • 150 g haricots verts
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • koriander
  • 1 klyftad lime
  • ris eller glasnudlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär bort skinnet från filén. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
  2. Blanda kokosmjölk,ingefära, limeskal (endast det gröna), limesaft och finriven fiskbuljong.
  3. Fördela grönsakerna runt om laxen och häll på kokosmjölken. Laga fisken mitt i ugnen till en innertemperatur runt 50°, ca 25 min.
  4. Servera fisken med koriander, limeklyftor och ris eller nudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2018-12-15

Klarade inte av att finriva en fiskbuljongtärning, så det blev fisksås istället.

Mariette

2016-06-14

Detta var fantastiskt gott, fick till och med en person som verkligen inte tycker om fisk att äta och det samt tycka det var gott och kan gärna äta det igen. Superbra som vardagsmat eftersom det går så fort att tillaga. Ingefäran saknades i receptet i tidningen man fått hem, saknade inte det, men skall testa att lägga till det nästa gång, för fler gånger lär det bli!

Johanna

2016-01-09

Fick mig att tycka om lax igen! Och jättelättlagat!

Miranda

2015-11-10

Supergott och jätteenkelt! Har lagat det säkert 1o gånger det senaste halvåret. Färsk lax är att rekommendera!

Chiliflagan

2015-10-20

Faktiskt otroligt gott! Till och med barnen sade att "det var det godaste de ätit på hela dagen" :D För de vuxna lade vi till chiliflakes, och tamari till riset.

Eva

2015-06-08

Gjorde maträtten igår efter recptet som det stod i Mersmak och tyckte det var dåligt kryddat. Ser dock nu att det ska vara strimlad ingefära i såsen och det står inte med i Mersmak! Annars var det jättegott, vi kryddade bara lite mer med chiliflakes för att få lite mer hetta på det hela.

Hjortron

2015-04-24

Provade detta recept till fredagsmiddagen. Helt fantastiskt gott! Alla tyckte mycket om det, och det var inga problem för 6 personer att äta upp alltihop. Vi hade risnudlar till, och det passade mycket bra. Fisken bör dock vara inne längre än 20 minuter, men det beror förstås på tjockleken. Receptet är hursomhelst redan urklippt och kommer att göras om många gånger!

Liknande recept

Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxfilé med romsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(138)
Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g laxfilé i bit
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 0.5 dl strimlad ingefära
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 1 finriven fiskbuljongtärning
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad rödlök
  • 150 g haricots verts
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • koriander
  • 1 klyftad lime
  • ris eller glasnudlar

Ugnslax med thaismaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.84 (19 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär bort skinnet från filén. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
  2. Blanda kokosmjölk,ingefära, limeskal (endast det gröna), limesaft och finriven fiskbuljong.
  3. Fördela grönsakerna runt om laxen och häll på kokosmjölken. Laga fisken mitt i ugnen till en innertemperatur runt 50°, ca 25 min.
  4. Servera fisken med koriander, limeklyftor och ris eller nudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2018-12-15

Klarade inte av att finriva en fiskbuljongtärning, så det blev fisksås istället.

Mariette

2016-06-14

Detta var fantastiskt gott, fick till och med en person som verkligen inte tycker om fisk att äta och det samt tycka det var gott och kan gärna äta det igen. Superbra som vardagsmat eftersom det går så fort att tillaga. Ingefäran saknades i receptet i tidningen man fått hem, saknade inte det, men skall testa att lägga till det nästa gång, för fler gånger lär det bli!

Johanna

2016-01-09

Fick mig att tycka om lax igen! Och jättelättlagat!

Miranda

2015-11-10

Supergott och jätteenkelt! Har lagat det säkert 1o gånger det senaste halvåret. Färsk lax är att rekommendera!

Chiliflagan

2015-10-20

Faktiskt otroligt gott! Till och med barnen sade att "det var det godaste de ätit på hela dagen" :D För de vuxna lade vi till chiliflakes, och tamari till riset.

Eva

2015-06-08

Gjorde maträtten igår efter recptet som det stod i Mersmak och tyckte det var dåligt kryddat. Ser dock nu att det ska vara strimlad ingefära i såsen och det står inte med i Mersmak! Annars var det jättegott, vi kryddade bara lite mer med chiliflakes för att få lite mer hetta på det hela.

Hjortron

2015-04-24

Provade detta recept till fredagsmiddagen. Helt fantastiskt gott! Alla tyckte mycket om det, och det var inga problem för 6 personer att äta upp alltihop. Vi hade risnudlar till, och det passade mycket bra. Fisken bör dock vara inne längre än 20 minuter, men det beror förstås på tjockleken. Receptet är hursomhelst redan urklippt och kommer att göras om många gånger!

Liknande recept

Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxfilé med romsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(138)
Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(8)