Ugnsbakad färsk vitlök
  • Ugn 200º-Grill

Ugnsbakad färsk vitlök

3.08 (25 betyg)

  • Ingredienser 4
  • Ugnstemperatur 200º-Grill

Ingredienser

5 st
  • grovt salt, att täcka formen med
  • 5 vitlökar, färska, fina
  • 100 g smör
  • 5 msk timjan, hackad, färsk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Färsk vitlök som bakas på en bädd av grovt salt i ugnen är en smakupplevelse. Den är mild, len och saftig av en rejäl klick smör smaksatt med färsk timjan. Den går inte att ersätta med vinterhalvårets torkade vitlök.

  2. 2

    Bred ut saltet på formen som vitlöken ska bakas på. Ta bort det yttersta skalet på den hela vitlöken. Skalen på varje enskild klyfta ska vara kvar. Dela vitlöken i halvor eller kvartar.Rör smöret tillsammans med timjan. Placera vitlökarna på saltbädden och lägg en klick smör på varje.

  3. 3

    Baka vitlöken i 200°C i ca 20 minuter. På samma sätt kan rödbetor bakas.Tvätta dem rena från jord, lägg dem, hela med skalen kvar, på saltbädden och baka i ugnen. De är färdiga när de är lagom mjuka, känn med provsticka.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar