Tunnbrödsrulle med brännvinssill

Tunnbrödsrulle med brännvinssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Små, snygga och saftiga delikatessbitar att mingla runt med.

Tillagningstid: 8 timmar 10 minuter
20 st
  • 550 g brännvinssill
  • 2 kokta, kalla och tärnade potatisar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 350 g avlånga mjuka tunnbröd
  • 1 krm salt
  • Garnering:
  • 100 g färskost
  • 2 dl hackad gräslök
  • 0.5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Häll av lagen från sillen och skär den i tärningar. Blanda sill, potatis och dill med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop från långsidan.
  2. Rulla in i plastfolie och låt ligga i kylen, gärna över natten.
  3. Bred färskost runt rullarna och rulla dem i gräslök. Skär dem i bitar och garnera med citronskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2014-06-15

Familjens favorit till midsommar, påsk & som nattamat på nyår!

Tunnbrödsrulle med brännvinssill
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 550 g brännvinssill
  • 2 kokta, kalla och tärnade potatisar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 350 g avlånga mjuka tunnbröd
  • 1 krm salt
  • Garnering:
  • 100 g färskost
  • 2 dl hackad gräslök
  • 0.5 citron, rivet skal

Tunnbrödsrulle med brännvinssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Små, snygga och saftiga delikatessbitar att mingla runt med.

Tillagningstid: 8 timmar 10 minuter
20 st

Gör så här

  1. Häll av lagen från sillen och skär den i tärningar. Blanda sill, potatis och dill med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop från långsidan.
  2. Rulla in i plastfolie och låt ligga i kylen, gärna över natten.
  3. Bred färskost runt rullarna och rulla dem i gräslök. Skär dem i bitar och garnera med citronskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2014-06-15

Familjens favorit till midsommar, påsk & som nattamat på nyår!