Trefrukts-marmelad med chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En syrlig och stingig citrusmarmelad. Till frukosttoasten eller dessertosten.

Tillagningstid: 1 timme
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 citroner
  • 5 kumquater
  • 5 lime
  • 0.5 liten röd chili
  • 6 dl vatten
  • 1 liter socker

Gör så här

  1. Tvätta frukterna noga i hett vatten. Dela och kärna ur dem och chili. Skär sedan allt i så tunna skivor som möjligt. Koka skivorna med vattnet i en rymlig gryta under lock tills frukten är mjuk, ca 45 minuter. Rör ner sockret och chilin, lite i taget. Koka upp och koka sedan ganska kraftigt utan lock ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränns.
  2. Låt marmeladen stå några minuter. Ta bort eventuellt skum. Ös upp i rena, varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt. Det kan dröja 1-2 dygn innan marmeladen fått sin rätta konsistens.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grekisk dessertbägare

Betyg
Betyg
(5)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 citroner
  • 5 kumquater
  • 5 lime
  • 0.5 liten röd chili
  • 6 dl vatten
  • 1 liter socker

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En syrlig och stingig citrusmarmelad. Till frukosttoasten eller dessertosten.

Tillagningstid: 1 timme
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta frukterna noga i hett vatten. Dela och kärna ur dem och chili. Skär sedan allt i så tunna skivor som möjligt. Koka skivorna med vattnet i en rymlig gryta under lock tills frukten är mjuk, ca 45 minuter. Rör ner sockret och chilin, lite i taget. Koka upp och koka sedan ganska kraftigt utan lock ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränns.
  2. Låt marmeladen stå några minuter. Ta bort eventuellt skum. Ös upp i rena, varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt. Det kan dröja 1-2 dygn innan marmeladen fått sin rätta konsistens.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grekisk dessertbägare

Betyg
Betyg
(5)