Trefrukts-marmelad med chili

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En syrlig och stingig citrusmarmelad. Till frukosttoasten eller dessertosten.

Tillagningstid: 1 timme
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 2 citroner
  • 5 kumquater
  • 5 lime
  • 0.5 liten röd chili
  • 6 dl vatten
  • 1 liter socker

Gör så här

  1. Tvätta frukterna noga i hett vatten. Dela och kärna ur dem och chili. Skär sedan allt i så tunna skivor som möjligt. Koka skivorna med vattnet i en rymlig gryta under lock tills frukten är mjuk, ca 45 minuter. Rör ner sockret och chilin, lite i taget. Koka upp och koka sedan ganska kraftigt utan lock ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränns.
  2. Låt marmeladen stå några minuter. Ta bort eventuellt skum. Ös upp i rena, varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt. Det kan dröja 1-2 dygn innan marmeladen fått sin rätta konsistens.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobowl med kokos

(7)

Vattenmelonsoppa

(0)

Tropisk fruktsallad

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Grekisk dessertbägare

(0)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)

Hallonsmoothie

(8)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 citroner
  • 5 kumquater
  • 5 lime
  • 0.5 liten röd chili
  • 6 dl vatten
  • 1 liter socker

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En syrlig och stingig citrusmarmelad. Till frukosttoasten eller dessertosten.

Tillagningstid: 1 timme
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta frukterna noga i hett vatten. Dela och kärna ur dem och chili. Skär sedan allt i så tunna skivor som möjligt. Koka skivorna med vattnet i en rymlig gryta under lock tills frukten är mjuk, ca 45 minuter. Rör ner sockret och chilin, lite i taget. Koka upp och koka sedan ganska kraftigt utan lock ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränns.
  2. Låt marmeladen stå några minuter. Ta bort eventuellt skum. Ös upp i rena, varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt. Det kan dröja 1-2 dygn innan marmeladen fått sin rätta konsistens.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobowl med kokos

(7)

Vattenmelonsoppa

(0)

Tropisk fruktsallad

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Grekisk dessertbägare

(0)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)

Hallonsmoothie

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies