Citron- och kardemummayoghurt

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med bitar av mango, granatäpple eller vindruvor.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
6 portioner
  • 1 liter mild naturell yoghurt eller ca halva mängden matyoghurt
  • 3 msk råsocker eller brun farin
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk stötta kardemummafrö
  • 2 krm vaniljsocker

Gör så här

  1. Låt den naturella yoghurten rinna av i ett durkslag med en silduk eller tunn handduk 2-3 timmar (det ska bli lite mindre än hälften avrunnen massa). Matyoghurten behöver inte rinna av.
  2. Sjud råsocker, citronsaft och kardemumma tills sockret har löst sig och lagen tjocknat/blivit simmig. Låt den svalna.
  3. Blanda lagen med den avrunna yoghurten eller matyoghurten. Smaksätt med vaniljsocker.
  4. Häll upp i små portionsglas. Ställ svalt i några timmar.

Servering

Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med frukt, i bitar, t ex mango, granatäpple, vindruvor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Citron- och kardemummayoghurt
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 liter mild naturell yoghurt eller ca halva mängden matyoghurt
  • 3 msk råsocker eller brun farin
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk stötta kardemummafrö
  • 2 krm vaniljsocker

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med bitar av mango, granatäpple eller vindruvor.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
6 portioner

Gör så här

  1. Låt den naturella yoghurten rinna av i ett durkslag med en silduk eller tunn handduk 2-3 timmar (det ska bli lite mindre än hälften avrunnen massa). Matyoghurten behöver inte rinna av.
  2. Sjud råsocker, citronsaft och kardemumma tills sockret har löst sig och lagen tjocknat/blivit simmig. Låt den svalna.
  3. Blanda lagen med den avrunna yoghurten eller matyoghurten. Smaksätt med vaniljsocker.
  4. Häll upp i små portionsglas. Ställ svalt i några timmar.

Servering

Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med frukt, i bitar, t ex mango, granatäpple, vindruvor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!