
Citron- och kardemummayoghurt
Betyg (1-5):
Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med bitar av mango, granatäpple eller vindruvor.
Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
6 portioner
- 1 liter mild naturell yoghurt eller ca halva mängden matyoghurt
- 3 msk råsocker eller brun farin
- 1 citron, pressad saft
- 1 tsk stötta kardemummafrö
- 2 krm vaniljsocker
Gör så här
- Låt den naturella yoghurten rinna av i ett durkslag med en silduk eller tunn handduk 2-3 timmar (det ska bli lite mindre än hälften avrunnen massa). Matyoghurten behöver inte rinna av.
- Sjud råsocker, citronsaft och kardemumma tills sockret har löst sig och lagen tjocknat/blivit simmig. Låt den svalna.
- Blanda lagen med den avrunna yoghurten eller matyoghurten. Smaksätt med vaniljsocker.
- Häll upp i små portionsglas. Ställ svalt i några timmar.
Servering
Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med frukt, i bitar, t ex mango, granatäpple, vindruvor.
Citron- och kardemummayoghurt
Betyg (1-5):
Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med bitar av mango, granatäpple eller vindruvor.
Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
6 portioner
Gör så här
- Låt den naturella yoghurten rinna av i ett durkslag med en silduk eller tunn handduk 2-3 timmar (det ska bli lite mindre än hälften avrunnen massa). Matyoghurten behöver inte rinna av.
- Sjud råsocker, citronsaft och kardemumma tills sockret har löst sig och lagen tjocknat/blivit simmig. Låt den svalna.
- Blanda lagen med den avrunna yoghurten eller matyoghurten. Smaksätt med vaniljsocker.
- Häll upp i små portionsglas. Ställ svalt i några timmar.
Servering
Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med frukt, i bitar, t ex mango, granatäpple, vindruvor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!