Tre sorters ost med rosmarinkolasås

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Den ljuvliga kolasåsen gör ostbrickan till en dröm!

Tillagningstid: 25 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 150 g ädelost
  • 150 g chèvre
  • 150 g kittost
  • 150 g salta kex
  • 2 päron, skivade
  • Kolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Mät upp grädde, sirap, socker och rosmarin i en kastrull och låt koka till 110°.
  2. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Låt svalna något. Toppa med flingsalt och servera med ost, kex och päron.

Tips

Strö lite grovt hackade nötter eller mandlar över osten. Gärna rostade!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-25

Hej Julia! Vi har nu förtydligat i recepet, att saltet ska strös på vid servering. /Elsa, webbredaktör

Julia

2019-04-19

Har man i saltet tillsammans med smöret eller strör man det över när man serverar?

Hanna Karolina

2019-04-14

Magiskt gott.

Liknande recept

Getostbrülésnitt

(5)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Keselladipp

(0)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Laxsashimi

(1)

Levain med laxröra

(6)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 150 g ädelost
  • 150 g chèvre
  • 150 g kittost
  • 150 g salta kex
  • 2 päron, skivade
  • Kolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Den ljuvliga kolasåsen gör ostbrickan till en dröm!

Tillagningstid: 25 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp grädde, sirap, socker och rosmarin i en kastrull och låt koka till 110°.
  2. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Låt svalna något. Toppa med flingsalt och servera med ost, kex och päron.

Tips

Strö lite grovt hackade nötter eller mandlar över osten. Gärna rostade!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-25

Hej Julia! Vi har nu förtydligat i recepet, att saltet ska strös på vid servering. /Elsa, webbredaktör

Julia

2019-04-19

Har man i saltet tillsammans med smöret eller strör man det över när man serverar?

Hanna Karolina

2019-04-14

Magiskt gott.

Liknande recept

Getostbrülésnitt

(5)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Keselladipp

(0)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Laxsashimi

(1)

Levain med laxröra

(6)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies