Tranbärsgravad lax med gravlaxsås
  • Tid 10 min + 2 dygn

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

3.5 (2 betyg)

  • Tillagningstid 10 min + 2 dygn
  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 300 g laxfilé, ryggmittbit, Gärna salmalax
  • 2 dl frysta tranbär eller lingon
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl salt
Till servering
  • 1 syrligt äpple, skalat och fintärnat
  • 0.5 dl frysta tranbär
  • dill
  • gravlaxsås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa tranbär, socker och salt till en puré. Lägg laxen i en mindre form eller plastpåse och häll purén över laxen så den täcker hela biten. Låt stå i kylen 2 dygn.

  2. 2

    Vänd runt påsen några gånger under tiden. Skrapa bort purén från laxen och skär i tunna skivor. Lägg skivorna på ett fat och garnera med äpple, tranbär och dill. Servera med gravlaxsås.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar