Tortillachips med dipp och frukt

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Krispiga som chips men söta! Servera med de bär och frukter som finns till hands och dippa i kvarg med vaniljsmak

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
  • 1 förpackning små tortillabröd
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • Till servering:
  • 2 dl kvarg, med vaniljsmak
  • 2 nektarin, i bitar
  • 1 äpple, i klyftor
  • 1 liter jordgubbar
  • vattenmelon, i små skivor eller annan valfri frukt i säsong

Gör så här

  1. Pensla tortillabröden med vatten på båda sidorna. Strö socker över tortillabröden och grilla hastigt på svag glöd.
  2. Lägg på en plåt att kallna och torka till. Bryt ev i bitar och servera med vaniljkvarg och frukt.

Tips

Smaksätt sockret med kanel eller kardemumma.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tortillachips med dipp och frukt
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 förpackning små tortillabröd
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • Till servering:
  • 2 dl kvarg, med vaniljsmak
  • 2 nektarin, i bitar
  • 1 äpple, i klyftor
  • 1 liter jordgubbar
  • vattenmelon, i små skivor eller annan valfri frukt i säsong

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Krispiga som chips men söta! Servera med de bär och frukter som finns till hands och dippa i kvarg med vaniljsmak

Tillagningstid: 20 min
6 portioner

Gör så här

  1. Pensla tortillabröden med vatten på båda sidorna. Strö socker över tortillabröden och grilla hastigt på svag glöd.
  2. Lägg på en plåt att kallna och torka till. Bryt ev i bitar och servera med vaniljkvarg och frukt.

Tips

Smaksätt sockret med kanel eller kardemumma.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!