Tortelloni med ostsås

Betyg (1-5):
3.64 (11 betyg)

Vackert grön är tortellonin med purjo, suger snaps och persilja.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 500 färsk tortellini
  • Ostsås:
  • 1 msk smör
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 msk maizena + 1 msk vatten
  • 2 msk crème fraiche
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 150 g sugar snaps
  • hackad persilja, eventuellt

Gör så här

  1. Koka tortellonin enligt anvisningarna på förpackningen.

Ostsås

  1. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs purjolöken några minuter. Häll på mjölken och låt den koka upp. Blanda majsena och vatten och rör ner i mjölk och purjolök. Tillsätt crème fraiche, salt och peppar och låt koka någon minut.
  2. Ta kastrullen från värmen och rör i ost, sugar snaps och eventuellt persilja. Vänd ner den kokta tortellonin och servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ahmed

2013-04-07

Jag tycker den bra

Marie vdB

2012-04-15

otroligt gott och enkelt! Lite extra kryddning behövdes dock.

Milla

2012-04-09

Det betyder alldeles säkert "en halv" purjo :-)

Nick

2012-03-03

Ursäkta menade "0,5 strimlad purjolök "

Nick

2012-03-03

Vilket mått ska stå vid "0,5 strimlad persilja" ??

Liknande recept

Docentens dillpasta

(6)

Tagliatelle med musslor och bacon

(23)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

(5)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

(11)

Pasta vongole

(10)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 500 färsk tortellini
  • Ostsås:
  • 1 msk smör
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 msk maizena + 1 msk vatten
  • 2 msk crème fraiche
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 150 g sugar snaps
  • hackad persilja, eventuellt

Tortelloni med ostsås

Betyg (1-5):
3.64 (11 betyg)

Vackert grön är tortellonin med purjo, suger snaps och persilja.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka tortellonin enligt anvisningarna på förpackningen.

Ostsås

  1. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs purjolöken några minuter. Häll på mjölken och låt den koka upp. Blanda majsena och vatten och rör ner i mjölk och purjolök. Tillsätt crème fraiche, salt och peppar och låt koka någon minut.
  2. Ta kastrullen från värmen och rör i ost, sugar snaps och eventuellt persilja. Vänd ner den kokta tortellonin och servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ahmed

2013-04-07

Jag tycker den bra

Marie vdB

2012-04-15

otroligt gott och enkelt! Lite extra kryddning behövdes dock.

Milla

2012-04-09

Det betyder alldeles säkert "en halv" purjo :-)

Nick

2012-03-03

Ursäkta menade "0,5 strimlad purjolök "

Nick

2012-03-03

Vilket mått ska stå vid "0,5 strimlad persilja" ??

Liknande recept

Docentens dillpasta

(6)

Tagliatelle med musslor och bacon

(23)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

(5)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

(11)

Pasta vongole

(10)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies