För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Torskfilé från Medelhavet

Betyg (1-5):
3.47 (47 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskfilé eller annan vit fisk
  • svartpeppar
  • 200 g skivade körsbärstomater
  • 1 hackad rödlök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 dl hackade oliver
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • hackad persilja till garnering
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • potatis eller bröd

Gör så här

  1. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Blanda ihop resten av ingredienserna i en bunke och fördela över och runt om fisken.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med potatis eller ett gott bröd.

Tips

Torsken är perfekt vid en innertemperatur på 52°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna Z.

2017-01-24

Jag letade efter en ny torskrätt att laga till middag o fann denna. Helt fantastik! Bara att lägga torsken i en form, blanda tillbehören o slå över så sköter sig resten själv i ugnen! Gjorde även en kall sås till med oliver, vitlök o salt&peppar. Denna spara jag till mina favoritrecept!

Kristina

2016-06-13

Den här rätten blev fantastisk god, smakerna passade så bra ihop! Jag använde fryst torskrygg.

Lisbeth K.

2016-05-22

Glömde tomaterna, Men det var gott iaf - med en härlig sälta! Kanske beroende på goda ekologiska oliver och kapris.

Liknande recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Spenatfyllda spättafiléer

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g torskfilé eller annan vit fisk
  • svartpeppar
  • 200 g skivade körsbärstomater
  • 1 hackad rödlök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 dl hackade oliver
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • hackad persilja till garnering
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • potatis eller bröd

Torskfilé från Medelhavet

Betyg (1-5):
3.47 (47 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Blanda ihop resten av ingredienserna i en bunke och fördela över och runt om fisken.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med potatis eller ett gott bröd.

Tips

Torsken är perfekt vid en innertemperatur på 52°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna Z.

2017-01-24

Jag letade efter en ny torskrätt att laga till middag o fann denna. Helt fantastik! Bara att lägga torsken i en form, blanda tillbehören o slå över så sköter sig resten själv i ugnen! Gjorde även en kall sås till med oliver, vitlök o salt&peppar. Denna spara jag till mina favoritrecept!

Kristina

2016-06-13

Den här rätten blev fantastisk god, smakerna passade så bra ihop! Jag använde fryst torskrygg.

Lisbeth K.

2016-05-22

Glömde tomaterna, Men det var gott iaf - med en härlig sälta! Kanske beroende på goda ekologiska oliver och kapris.

Liknande recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Spenatfyllda spättafiléer

(9)