Torsk med chili- och senapstäcke

Torsk med chili- och senapstäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En komplett måltid och nyttig fisk blir till en fest.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 600 g sej- eller torskfilé
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk klippt dill
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 600 g kokt potatis
  • 400 g kokta purjolökar
  • 4 knäckebröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina fisken om den är fryst. Lägg filéerna ganska trångt i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  2. Blanda crème fraiche, chilisås, senap och dill. Häll blandningen över fisken.
  3. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå tills fisken precis är genomkokt, ca 20 minuter.
  4. Servera fisken med tillbehören.
Torsk med chili- och senapstäcke
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g sej- eller torskfilé
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk klippt dill
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 600 g kokt potatis
  • 400 g kokta purjolökar
  • 4 knäckebröd

Torsk med chili- och senapstäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En komplett måltid och nyttig fisk blir till en fest.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina fisken om den är fryst. Lägg filéerna ganska trångt i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  2. Blanda crème fraiche, chilisås, senap och dill. Häll blandningen över fisken.
  3. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå tills fisken precis är genomkokt, ca 20 minuter.
  4. Servera fisken med tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa Boden

2012-10-13

Det var kanongott!