Torkade tomater

Torkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Recept ur boken Bondens skafferi av Niklas Kämpargård

Ugnstemperatur:125º
4 dl
  • 1 kg väl mogna tomater
  • 8 vitlöksklyftor, delade
  • timjankvistar
  • 2.5 dl kallpressad rapsolja eller olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Skölj och skiva tomaterna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite salt och peppar.
  2. Låt tomaterna torka längst ner i ugnen 4–5 timmar. Kolla då och då, sänk till 100° om de börjar bli mörka. Låt tomaterna svalna.
  3. Varva dem i en väl rengjord glasburk med vitlöksklyftor och timjankvistar. Fyll upp med olja så att tomaterna täcks. Kan användas direkt. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torkade tomater
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 kg väl mogna tomater
  • 8 vitlöksklyftor, delade
  • timjankvistar
  • 2.5 dl kallpressad rapsolja eller olivolja
  • salt och peppar

Torkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Recept ur boken Bondens skafferi av Niklas Kämpargård

Ugnstemperatur:125º
4 dl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Skölj och skiva tomaterna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite salt och peppar.
  2. Låt tomaterna torka längst ner i ugnen 4–5 timmar. Kolla då och då, sänk till 100° om de börjar bli mörka. Låt tomaterna svalna.
  3. Varva dem i en väl rengjord glasburk med vitlöksklyftor och timjankvistar. Fyll upp med olja så att tomaterna täcks. Kan användas direkt. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!