Tomatsalsa

Tomatsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 10 min
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
  • 10 tomater
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad röd chili
  • Vinägrett:
  • 0.5 kruka koriander
  • pressad saft från 1 lime
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt och ev honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Lägg in 8 tomater mitt i ugnen. När de är mjuka och skalet spruckit är de klara, ca 30 min. Skala tomaterna och tärna smått.
  2. Rör ihop koriander, limesaft, vinäger, olja och vitlök till en vinägrett. Smaka av med salt och ev honung.
  3. Skär de 2 tomaterna som är kvar i småbitar. Blanda ihop med de tillagade tomaterna, lök, chili och vinägretten. Smaka av med salt.

Tips

Christian brukar lägga in rökspån i grillen och grilla tomaterna där, för en rökig smak på salsan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomatsalsa
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 10 tomater
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad röd chili
  • Vinägrett:
  • 0.5 kruka koriander
  • pressad saft från 1 lime
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt och ev honung

Tomatsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 10 min
Ugnstemperatur:125º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Lägg in 8 tomater mitt i ugnen. När de är mjuka och skalet spruckit är de klara, ca 30 min. Skala tomaterna och tärna smått.
  2. Rör ihop koriander, limesaft, vinäger, olja och vitlök till en vinägrett. Smaka av med salt och ev honung.
  3. Skär de 2 tomaterna som är kvar i småbitar. Blanda ihop med de tillagade tomaterna, lök, chili och vinägretten. Smaka av med salt.

Tips

Christian brukar lägga in rökspån i grillen och grilla tomaterna där, för en rökig smak på salsan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!