Tomatsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 10 min
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 tomater
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad röd chili
  • Vinägrett:
  • 0.5 kruka koriander
  • pressad saft från 1 lime
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt och ev honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Lägg in 8 tomater mitt i ugnen. När de är mjuka och skalet spruckit är de klara, ca 30 min. Skala tomaterna och tärna smått.
  2. Rör ihop koriander, limesaft, vinäger, olja och vitlök till en vinägrett. Smaka av med salt och ev honung.
  3. Skär de 2 tomaterna som är kvar i småbitar. Blanda ihop med de tillagade tomaterna, lök, chili och vinägretten. Smaka av med salt.

Tips

Christian brukar lägga in rökspån i grillen och grilla tomaterna där, för en rökig smak på salsan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pak choi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 10 tomater
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad röd chili
  • Vinägrett:
  • 0.5 kruka koriander
  • pressad saft från 1 lime
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt och ev honung

Tomatsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 10 min
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Lägg in 8 tomater mitt i ugnen. När de är mjuka och skalet spruckit är de klara, ca 30 min. Skala tomaterna och tärna smått.
  2. Rör ihop koriander, limesaft, vinäger, olja och vitlök till en vinägrett. Smaka av med salt och ev honung.
  3. Skär de 2 tomaterna som är kvar i småbitar. Blanda ihop med de tillagade tomaterna, lök, chili och vinägretten. Smaka av med salt.

Tips

Christian brukar lägga in rökspån i grillen och grilla tomaterna där, för en rökig smak på salsan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pak choi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)