Toastat rågbröd med avokado och ägg

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Bästa helgfrukosten! Skivad avakado på rågbröd med pocherat ägg och flingsalt eller zatar, kan inte blir så mycket godare än så.

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 2 ägg
  • 2 rågbröd skivor
  • 2 avokador
  • 20 g rucola
  • flingsalt
  • Zatar
  • 2 msk torrostade skalade sesamfrön
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 lime

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Dra en sked i vattnet så det bildas en virvel. Knäck i äggen varsamt och låt sjuda 3–4 min. Lyft upp med en hålslev och låt rinna av.
  2. Rosta brödskivorna och lägg på tunt skivad avokado, rucola och toppa med ägget. Strö över flingsalt eller ev zatar (se recept nedan ) och servera direkt.

Zatar

  1. Vänd ihop torrostade skalade sesamfrön, flingsalt, chiliflakes, torkad timjan, malen koriander, spiskummin och finrivet skal av lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata

(2)

Gröna plättar med spenat och kardemumma

(5)

Frasvåfflor

(123)

Danska smørrebröd

(1)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Mozzarellabowl

(9)

Grön omelett

(2)

Supergreen smoothie bowl

(2)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 2 ägg
  • 2 rågbröd skivor
  • 2 avokador
  • 20 g rucola
  • flingsalt
  • Zatar
  • 2 msk torrostade skalade sesamfrön
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 lime

Toastat rågbröd med avokado och ägg

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Bästa helgfrukosten! Skivad avakado på rågbröd med pocherat ägg och flingsalt eller zatar, kan inte blir så mycket godare än så.

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Dra en sked i vattnet så det bildas en virvel. Knäck i äggen varsamt och låt sjuda 3–4 min. Lyft upp med en hålslev och låt rinna av.
  2. Rosta brödskivorna och lägg på tunt skivad avokado, rucola och toppa med ägget. Strö över flingsalt eller ev zatar (se recept nedan ) och servera direkt.

Zatar

  1. Vänd ihop torrostade skalade sesamfrön, flingsalt, chiliflakes, torkad timjan, malen koriander, spiskummin och finrivet skal av lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata

(2)

Gröna plättar med spenat och kardemumma

(5)

Frasvåfflor

(123)

Danska smørrebröd

(1)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Mozzarellabowl

(9)

Grön omelett

(2)

Supergreen smoothie bowl

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies