Tips till kräftskivan

Frasigaste västerbottenpajen, snyggaste dukningen och de festligaste dekorationerna. Vi har samlat alla tips för en perfekt kräftskiva!

Tina rätt

Väljer du frysta kräftor så ska de tinas långsamt i kylen, vilket tar 1-2 dygn. I rumstemperatur tinar de på ca 12 timmar. Undvik att tina dem i ugn, varmt vatten eller mikro. 

Prova också vår superenkla lag som gör att frysta kräftor smakar som nykokta. 

Lys upp

Mörka augustikvällar är som gjorda för mysig belysning! Välj fina färgglada lyktor, ljusslingor och värmeljus för att sätta stämning på kräftskivan. Varför inte plocka fram julbelysningen?

Stora skalfat

Duka med rejäla fat eller skålar för alla kräftskal. Töm dem ofta så ser bordet trevligt ut under hela skivan. 

Rätt duk

Att äta kräftor utan spill är nästintill omöjligt, så satsa på en tålig duk som lätt kan tvättas, eller välj en fin pappersduk. Ladda också upp med servetter och våtservetter för alla kladdiga fingrar.

Servera med stil

Kräftorna med sin röda färg är så dekorativa i sig. Lägg upp dem fint, varför inte på ett kak- eller tårtfat, och toppa med några dillkronor. Svårare än så behöver det inte vara!

Allt för alla

Kräftorna spelar huvudrollen, men visst behövs lite matiga och goda tillbehör. Vad är väl en kräftskiva utan västerbottenpaj, ett gott bröd och en härlig sallad? Tänk också på dem som är allergiska eller vegetarianer, så att det finns något för alla på bordet. 

En riktigt frasig västerbottenpaj med kantareller är vår favorit. 

Rätt dricka

Öl och snaps hör kräftskivan till, men ladda också upp med alkoholfritt. Vatten som hälls i flaskor eller karaff blir roligare att servera om du sticker ner några kvistar citronmeliss eller mynta, eller lägger i några färska bär.  

Godaste recepten till kräftskivan

Kräftskiva

Dags för fest! Här är de bästa recepten på mat och tillbehör till årets kräftskiva.

Västerbottenpaj

Västerbottenostpaj är ett måste på kräftskivan och midsommar. Här hittar du recept på både klassiker och nya format!

Sallad

En god sallad är ett måste på kräftskivan. Här är våra bästa recept!

Efterrätt till Kräftskivan

Avsluta kräftskivan med en riktigt god dessert så kan alla gästerna gå hem riktigt nöjda!

Potatissallad

Potatissallad går hem hos alla och passar både som tillbehör och som egen rätt i sig. Här finns våra recept!

Bröd till kräftor

Gott bröd är ett måste till kräftskivan! Här hittar du våra bästa recept.

Sås till kräftor

Alla de goda såserna och tillbehören som passar så bra till kräftorna!

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies