Tips till kräftskivan

Frasigaste Västerbottensostpajen, snyggaste dukningen och de festligaste dekorationerna. Vi har samlat alla tips för en perfekt kräftskiva!

Tina rätt

Väljer du frysta kräftor så ska de tinas långsamt i kylen, vilket tar 1-2 dygn. I rumstemperatur tinar de på ca 12 timmar. Undvik att tina dem i ugn, varmt vatten eller mikro. 

Prova också vår superenkla lag som gör att frysta kräftor smakar som nykokta. 

Lys upp

Mörka augustikvällar är som gjorda för mysig belysning! Välj fina färgglada lyktor, ljusslingor och värmeljus för att sätta stämning på kräftskivan. Varför inte plocka fram julbelysningen?

Stora skalfat

Duka med rejäla fat eller skålar för alla kräftskal. Töm dem ofta så ser bordet trevligt ut under hela skivan. 

Rätt duk

Att äta kräftor utan spill är nästintill omöjligt, så satsa på en tålig duk som lätt kan tvättas, eller välj en fin pappersduk. Ladda också upp med servetter och våtservetter för alla kladdiga fingrar.

Servera med stil

Kräftorna med sin röda färg är så dekorativa i sig. Lägg upp dem fint, varför inte på ett kak- eller tårtfat, och toppa med några dillkronor. Svårare än så behöver det inte vara!

Allt för alla

Kräftorna spelar huvudrollen, men visst behövs lite matiga och goda tillbehör. Vad är väl en kräftskiva utan Västerbottensostpaj, ett gott bröd och en härlig sallad? Tänk också på dem som är allergiska eller vegetarianer, så att det finns något för alla på bordet. 

En riktigt frasig Västerbottensostpaj med kantareller är vår favorit. 

Rätt dricka

Öl och snaps hör kräftskivan till, men ladda också upp med alkoholfritt. Vatten som hälls i flaskor eller karaff blir roligare att servera om du sticker ner några kvistar citronmeliss eller mynta, eller lägger i några färska bär.