Timjan- och basilikamarinerad lax

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Den somriga laxen serveras kall i örtig marinad med dillkokt färskpotatis och gräddfil.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 600 g laxfilé med skinnet kvar
  • Marinad:
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg fisken med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Koka fisken, utan vatten och salt, i mitten av ugnen, ca 50 minuter om filén är 2-3 cm tjock, 35 minuter om den är ca 1,5 cm.
  2. Dra bort skinnet och skrapa av det bruna skiktet på fiskköttet. Rör ihop marinaden och häll den över den varma fisken. Låt den svalna, täck över och låt stå i kylen några timmar. Garnera med färska örter.

Servering

Servera med färskpotatis och gräddfil som du blandat med lite senap och färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maj Valtanen

2013-06-20

Supergott, ett alternativ på midsommarafton för oss som inte gillar sill...

Liknande recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

(0)

Bowl med sashimilax

(5)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(151)

Gravad lax

(21)

Kall inkokt rosa lax

(4)

Inkokt lax

(8)

Laxbiffar med japansk sås

(34)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g laxfilé med skinnet kvar
  • Marinad:
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm svartpeppar

Timjan- och basilikamarinerad lax

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Den somriga laxen serveras kall i örtig marinad med dillkokt färskpotatis och gräddfil.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fisken med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Koka fisken, utan vatten och salt, i mitten av ugnen, ca 50 minuter om filén är 2-3 cm tjock, 35 minuter om den är ca 1,5 cm.
  2. Dra bort skinnet och skrapa av det bruna skiktet på fiskköttet. Rör ihop marinaden och häll den över den varma fisken. Låt den svalna, täck över och låt stå i kylen några timmar. Garnera med färska örter.

Servering

Servera med färskpotatis och gräddfil som du blandat med lite senap och färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maj Valtanen

2013-06-20

Supergott, ett alternativ på midsommarafton för oss som inte gillar sill...

Liknande recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

(0)

Bowl med sashimilax

(5)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(151)

Gravad lax

(21)

Kall inkokt rosa lax

(4)

Inkokt lax

(8)

Laxbiffar med japansk sås

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies