Thailändsk bowl

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Kycklingfärsen får genuin thailändsk smak av fisksås,lime och chili.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 180 g risnudlar
  • 1 msk sesamfrön
  • 180 g färska böngroddar
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 gurka, hyvlad
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • salt
  • Till servering
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 lime, delade

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen tillsden fått fin färg. Tillsätt vitlök och chili och stek någon minut. Häll i limesaft och fisksås. Smaka av med salt.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna i torr panna till fin färg. Vänd runt böngroddarna i sesamolja och sesamfrön.
  3. Fördela nudlar och alla grönsaker i serveringsskålar. Toppa med färsk mynta, chili och lime att pressa över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Kyckling à l'orange

(2)

Mangokyckling

(55)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(39)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(20)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 180 g risnudlar
  • 1 msk sesamfrön
  • 180 g färska böngroddar
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 gurka, hyvlad
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • salt
  • Till servering
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 lime, delade

Thailändsk bowl

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Kycklingfärsen får genuin thailändsk smak av fisksås,lime och chili.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen tillsden fått fin färg. Tillsätt vitlök och chili och stek någon minut. Häll i limesaft och fisksås. Smaka av med salt.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna i torr panna till fin färg. Vänd runt böngroddarna i sesamolja och sesamfrön.
  3. Fördela nudlar och alla grönsaker i serveringsskålar. Toppa med färsk mynta, chili och lime att pressa över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Kyckling à l'orange

(2)

Mangokyckling

(55)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(39)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies