Thaifiskbiffar

Betyg (1-5):
3.52 (56 betyg)

Nudlar med asiatiska laxbiffar.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 200 g glasnudlar
  • 2 ägg, endast vitan
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 finhackad röd chilifrukt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 1 tunt strimlad rödlök
  • 1 kruka hackad koriander

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av med kallt vatten.
  2. Vispa äggvitorna löst med en gaffel.
  3. Hacka fiskfilén fint och lägg i en skål. Eller mixa snabbt i en matberedare. Blanda ihop med äggvita, chili, salt och peppar. Forma till små biffar.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna på svag värme, ca 3 min på varje sida. Lägg under folie så de hålls varma.
  5. Diska inte stekpannan utan lägg ner vitkål, rödlök och salt. Stek under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt nudlar och rör runt tills nudlarna är varma. Vänd ner koriandern och servera direkt med laxbiffarna.

Tips

Tillsätt gärna en skvätt fisksås, saften och skalen av 1 lime till biffarna och en liten sked socker till nudlarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



PalOma

2013-02-26

Super recept som kan användas till kycklingfärs också. Vi älskade biffarna som jag stekte i ugnen på ugnsplåt. Nästa gång kommer jag att köra plåten under grillen för mera färg. Ändrade dock så att jag hade 250 g lax, 400 g pollock, 150 g skalade räkor och två burkar krabba. allt SKALL köras i en matberedare och då räcker de två äggvitorna eftersom fisken blir som en smet i beredaren. Tillsatte aven Thai Chili Paste med thai basilika samt äkta asiatisk koriander. Nästa gång kommer jag att tillsätta finhackad mild chili för mera färg. Wokade Shirataki nudlar med vitkål och böngroddar. Detta var ett super recept, tack för det!

Britta/Webbredaktionen

2013-02-21

Limen och fisksåsen ska vara i biffarna, se tipset ovan.

Citrifolia

2013-02-20

Jag TROR att fisken skall köras i matberedare för att hålla ihop. Var är limeskal och/eller juicen och fisksåsen i receptet?

Britta/Webbredaktionen

2013-02-20

Receptet har justerats lite, men ha gärna med lime och fisksås. Koriandern ska blandas med nudlarna.

Helene

2013-02-18

Det står ingenstans i receptet vad jag ska göra av koriandern! Ska den vara i fiskfärsen eller stekas med vitkålen och rödlöken?

Merja

2013-02-18

Det är många gånger roliga & intressanta recept, men det blir riktigt dålig utskrift. Vore bra om allt (bild & text) fick plats på en A4. Nu printas inte del av beskrivningen över hudud taget.

Roger

2013-02-18

Jag förstår inte Nina. Har ni tagit bort fisksåsen. limeskal och limesaft???

Tom

2012-01-26

Marina! Prova att blanda i ett helt ägg, så kanske det binder bättre.

Ninna/webbredaktionen

2012-01-19

Vi har ändrat i receptet och tagit bort limesaften, det räcker med rivet skal och så minskade vi även mängden fisksås. Nu kommer det att fungera bättre, tack för era kommentarer.

loppan

2012-01-18

ingen höjdare. hur får man dem att hålla ihop? Dessutom trist med recept som inte föreslår vad man ska servera till (mtp inköpslista) På bilden ser det ut som de har ströbröd i?

ellen

2012-01-17

Verkligen god smak, men några biffar blev det inte av det hela. Såg mer ut som scrambled eggs.

Marina

2012-01-16

God smak men jag fick inte biffarna att hålla ihop.

Rebekah Elovine Warren

2012-01-03

Thaifiskbiffar

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Bowl med sashimilax

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Bruschetta med kyckling

(8)

Räksallad med japansk dressing

(85)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 200 g glasnudlar
  • 2 ägg, endast vitan
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 finhackad röd chilifrukt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 1 tunt strimlad rödlök
  • 1 kruka hackad koriander

Thaifiskbiffar

Betyg (1-5):
3.52 (56 betyg)

Nudlar med asiatiska laxbiffar.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av med kallt vatten.
  2. Vispa äggvitorna löst med en gaffel.
  3. Hacka fiskfilén fint och lägg i en skål. Eller mixa snabbt i en matberedare. Blanda ihop med äggvita, chili, salt och peppar. Forma till små biffar.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna på svag värme, ca 3 min på varje sida. Lägg under folie så de hålls varma.
  5. Diska inte stekpannan utan lägg ner vitkål, rödlök och salt. Stek under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt nudlar och rör runt tills nudlarna är varma. Vänd ner koriandern och servera direkt med laxbiffarna.

Tips

Tillsätt gärna en skvätt fisksås, saften och skalen av 1 lime till biffarna och en liten sked socker till nudlarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



PalOma

2013-02-26

Super recept som kan användas till kycklingfärs också. Vi älskade biffarna som jag stekte i ugnen på ugnsplåt. Nästa gång kommer jag att köra plåten under grillen för mera färg. Ändrade dock så att jag hade 250 g lax, 400 g pollock, 150 g skalade räkor och två burkar krabba. allt SKALL köras i en matberedare och då räcker de två äggvitorna eftersom fisken blir som en smet i beredaren. Tillsatte aven Thai Chili Paste med thai basilika samt äkta asiatisk koriander. Nästa gång kommer jag att tillsätta finhackad mild chili för mera färg. Wokade Shirataki nudlar med vitkål och böngroddar. Detta var ett super recept, tack för det!

Britta/Webbredaktionen

2013-02-21

Limen och fisksåsen ska vara i biffarna, se tipset ovan.

Citrifolia

2013-02-20

Jag TROR att fisken skall köras i matberedare för att hålla ihop. Var är limeskal och/eller juicen och fisksåsen i receptet?

Britta/Webbredaktionen

2013-02-20

Receptet har justerats lite, men ha gärna med lime och fisksås. Koriandern ska blandas med nudlarna.

Helene

2013-02-18

Det står ingenstans i receptet vad jag ska göra av koriandern! Ska den vara i fiskfärsen eller stekas med vitkålen och rödlöken?

Merja

2013-02-18

Det är många gånger roliga & intressanta recept, men det blir riktigt dålig utskrift. Vore bra om allt (bild & text) fick plats på en A4. Nu printas inte del av beskrivningen över hudud taget.

Roger

2013-02-18

Jag förstår inte Nina. Har ni tagit bort fisksåsen. limeskal och limesaft???

Tom

2012-01-26

Marina! Prova att blanda i ett helt ägg, så kanske det binder bättre.

Ninna/webbredaktionen

2012-01-19

Vi har ändrat i receptet och tagit bort limesaften, det räcker med rivet skal och så minskade vi även mängden fisksås. Nu kommer det att fungera bättre, tack för era kommentarer.

loppan

2012-01-18

ingen höjdare. hur får man dem att hålla ihop? Dessutom trist med recept som inte föreslår vad man ska servera till (mtp inköpslista) På bilden ser det ut som de har ströbröd i?

ellen

2012-01-17

Verkligen god smak, men några biffar blev det inte av det hela. Såg mer ut som scrambled eggs.

Marina

2012-01-16

God smak men jag fick inte biffarna att hålla ihop.

Rebekah Elovine Warren

2012-01-03

Thaifiskbiffar

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Bowl med sashimilax

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Bruschetta med kyckling

(8)

Räksallad med japansk dressing

(85)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies