
Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök
Betyg (1-5):
Saftig burgare med chilitapenade och picklad rödlök.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g nötfärs
- 1 tsk svartpeppar
- 60 g chilitapenade
- 1 dl riven ost
- 1 dl finhackad basilika eller oregano
- olja (att pensla vid grillning)
- Picklad rödlök
- 1 rödlök
- 1 liten fänkål
- 0.5 dl vatten
- 2 msk strösocker
- 1 msk vitvinsvinäger
- Till servering
- 4 hamburgerbröd
- 4 salladsblad
- majonnäs
Gör så här
- Platta ut köttfärsen tunt i en rektangel på en bit plastfilm, salta och peppra. Täck färsen med tapenade och strö över ost och örter.
- Rulla ihop till en tjock rulle från kortsidan med hjälp av plasten och krama till så att skarven fäster ordentligt.
Picklad rödlök:
- Skiva lök och fänkål tunt, gärna med mandolin, och vänd ihop med vatten, socker och vinäger.
- Skär fyra skivor av färsen. Krama så att de håller ihop. Grilla till fin färg. Värm bröden på grillen. Fyll med färs, sallad, majonnäs och picklad lök.
Liknande recept
Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök
Betyg (1-5):
Saftig burgare med chilitapenade och picklad rödlök.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Platta ut köttfärsen tunt i en rektangel på en bit plastfilm, salta och peppra. Täck färsen med tapenade och strö över ost och örter.
- Rulla ihop till en tjock rulle från kortsidan med hjälp av plasten och krama till så att skarven fäster ordentligt.
Picklad rödlök:
- Skiva lök och fänkål tunt, gärna med mandolin, och vänd ihop med vatten, socker och vinäger.
- Skär fyra skivor av färsen. Krama så att de håller ihop. Grilla till fin färg. Värm bröden på grillen. Fyll med färs, sallad, majonnäs och picklad lök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!