Syrat smör - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Gör ett eget smör på crème fraiche, perfekt på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim
300 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Använd en så hög och smal skål som möjligt. Blanda alla ingredienser i skålen och vispa ca 10 min med elvispen på högsta fart.
  2. Ställ in skålen i frysen 15 min. Upprepa proceduren igen. Tredje gången du vispar borde smöret separera från kärnmjölken. Sila bort kärnmjölken och spola ev också av smöret med kallt vatten. Kyl smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-12-13

Hej Ingrid! Det ska vara creme fraiche 34% och smöret håller ca 1 vecka i kylen. Lycka till! :) /webbredaktör Hanna

Ingrid

2018-12-07

Hur länge håller sig det syrade smöret i kylen? 1 vecka? 2 veckor? Creme fresch 34% eller 15%?

Liknande recept

Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Potkäs

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Snabb kålrotslåda

Betyg
Betyg
(12)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

Syrat smör - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Gör ett eget smör på crème fraiche, perfekt på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim
300 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Använd en så hög och smal skål som möjligt. Blanda alla ingredienser i skålen och vispa ca 10 min med elvispen på högsta fart.
  2. Ställ in skålen i frysen 15 min. Upprepa proceduren igen. Tredje gången du vispar borde smöret separera från kärnmjölken. Sila bort kärnmjölken och spola ev också av smöret med kallt vatten. Kyl smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-12-13

Hej Ingrid! Det ska vara creme fraiche 34% och smöret håller ca 1 vecka i kylen. Lycka till! :) /webbredaktör Hanna

Ingrid

2018-12-07

Hur länge håller sig det syrade smöret i kylen? 1 vecka? 2 veckor? Creme fresch 34% eller 15%?

Liknande recept

Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Potkäs

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Snabb kålrotslåda

Betyg
Betyg
(12)