För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sweetie, apelsin och kumquat i marinad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smaksätt den goda frukten och den blir extra fin att servera.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 kanelstång eller ett par stjärnanis
  • 2 sweetie
  • 1 apelsin
  • 8 kumquater
  • 2 äpplen

Gör så här

  1. Koka vatten, socker och krydda i en kastrull tills sockret löst sig. Låt svalna.
  2. Skala och skär sweetie och apelsin så även det vita följer med. Skär fruktköttet i hinnfria klyftor och sedan i bitar. Borsta kumquaten i hett vatten och skär den sedan i tunna skivor med skalet kvar. Skala eventuellt äpplena och skär dem i bitar.
  3. Blanda frukten i en skål och häll över lagen. Låt gärna stå och dra några timmar i kylen.

Servering

Servera gärna med en klick matyoghurt eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(16)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Vattenmelonsoppa

(0)

Yoghurt med mango och granola

(58)

Smoothie med mango

(7)

Tropisk fruktsallad

(4)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 kanelstång eller ett par stjärnanis
  • 2 sweetie
  • 1 apelsin
  • 8 kumquater
  • 2 äpplen

Sweetie, apelsin och kumquat i marinad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smaksätt den goda frukten och den blir extra fin att servera.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka vatten, socker och krydda i en kastrull tills sockret löst sig. Låt svalna.
  2. Skala och skär sweetie och apelsin så även det vita följer med. Skär fruktköttet i hinnfria klyftor och sedan i bitar. Borsta kumquaten i hett vatten och skär den sedan i tunna skivor med skalet kvar. Skala eventuellt äpplena och skär dem i bitar.
  3. Blanda frukten i en skål och häll över lagen. Låt gärna stå och dra några timmar i kylen.

Servering

Servera gärna med en klick matyoghurt eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(16)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Vattenmelonsoppa

(0)

Yoghurt med mango och granola

(58)

Smoothie med mango

(7)

Tropisk fruktsallad

(4)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)