Svamppatéer
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Svamppatéer

5 (3 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 portioner
  • 400 g färsk svamp t ex champinjoner, kantareller eller blandsvamp
  • 2 schalottenlökar eller motsvarande mängd gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1.5 tsk dragon
  • 1 dl hackad persilja, efter smak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt på ugnen. Smörj 6 ugnssäkra formar á 1 dl. Borsta svampen om det behövs. Tag undan några till garnering, skiva eller skär resten i bitar. Skala och finhacka löken.

  2. 2

    Fräs svamp och lök i fettet 10-15 minuter. Krydda med salt och peppar. Finfördela blandningen i matberedare eller mixer. Tillsätt ägg, mjölk, dragon och persilja. Kör till en jämn smet.

  3. 3

    Fördela den i formarna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Stjälp upp patéerna när de svalnat och låt dem kallna.

Servering

Servera med t ex sallatsblad, gurka och tomat i små tärningar. Garnera med den sparade svampen.
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • bibbi

    Det blir oå bra med dill i stället för persilja, gott!"!

  • Vivi Claesson

    Receptet är samma som Vår kokbok och där står det 6 ugnssäkra formar à 1 dl.

  • Pia Isaksson

    formarna?