Svampfylld röding med gräslökssås
  • Tid 45 min
  • Ugn 275º

Svampfylld röding med gräslökssås

0 (0 betyg)

Ungsbakade mumsiga fiskpaket, serveras med gräddig svampsås och potatis.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 275º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g röding eller regnbågar
  • 1 tsk salt
Fyllning:
  • 200 g grovt skurna champinjoner eller kantareller
  • 1 tsk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk vitpeppar
  • 1 dl hackad dill och/eller persilja
Gräslökssås:
  • 2 dl fiskbuljong av fond
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 1 tsk osötad senap
  • salt
Tillbehör:
  • 800 g kokt mandelpotatis eller sparrispotatis
  • 200 g grovt skivad och kokt purjolök
  • 200 g kokt broccoli
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm ugnen till 275º. Skölj och torka den rensade fisken väl med hushållspapper. Salta den ut- och invändigt och lägg den i en smord ugnsform. Lägg ner svampen i en kastrull, låt sjuda tills den vätska som bildas kokat in. Tillsätt fettet och löken, fräs tillsammans ett par minuter. Salta, peppra och rör ner dill och/eller persilja. Fyll fisken med fräset.

  2. 2

    Ställ in fisken i mitten av ugnen, sänk till 225º och stek tills fiskköttet är ogenomskinligt, ca 30 minuter.

  3. 3

    Vispa ihop buljong, vin, grädde och mjöl i en kastrull. Hetta upp under vispning och låt sjuda ca 3 minuter. Lägg i gräslöken och sjud ytterligare någon minut. Smaka av med senap, salt och peppar.

Servering

Servera fisken med potatis, sås och grönsaker.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar