Svamp- och rotfruktswok
  • Tid 30 min

Svamp- och rotfruktswok

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g färsk svamp, t ex vita eller bruna champinjoner
  • 1 purjolök
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 150 g palsternacka
  • 150 g kålrot eller potatis
  • 150 g rotselleri
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar
  • 1 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 0.5 dl hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Borsta svampen, skölj den om det behövs och skiva den. Skölj, ansa och strimla purjon. Skala rödlöken och skär den i smala klyftor. Skala rotfrukterna och skär dem i strimlor.

  2. 2

    Lägg svampen i en värmd wok eller stor stekpanna och låt det mesta av vätskan koka in. Fräs den sedan i en del av fettet. Krydda med lite salt och peppar och ta upp den.

  3. 3

    Hetta upp resten av oljan och smör eller margarin i woken eller stekpannan. När smöret/margarinet har tystnat och blivit gyllenbrunt, lägg i rotfrukter och lök. Woka dem ca 5 minuter under omrörning. Lägg i purjon och woka ytterligare någon minut.

  4. 4

    Krydda med salt och peppar. Häll över buljongen och koka ett par minuter. Blanda i svampen. Strö över persiljan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar