Svamp- och ankbröstsoppa med mango

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Nudelsoppa med lime, chilisås och läckert ugnsgrillad anka.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 350 g ankbröst eller kycklingbröstfiléer
  • 2 tsk smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 liter svampbuljong av fond eller tärning
  • 150 g skivade shiitake eller champinjoner
  • 1 liten strimlad röd chilifrukt
  • 150 g skivad purjolök
  • 125 g glasnudlar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk söt chilisås
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 80 g babyspenat
  • 1 tärnad mango
  • 1 msk sherry eller konjak

Gör så här

  1. Bryn ankbröstet utan fett, först på skinnsidan ca 4 minuter och sedan på den andra ca 2 minuter. Eller bryn kycklingen i lite fett bara tills den blivit lite ljusbrun i färgen. Salta och peppra fågeln.
  2. Lägg den i en ugnsform och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen för ankbröstet är 60º och 70º för kycklingen, det tar 15-20 minuter. Låt köttet vila inlindat i folie ca 10 minuter innan det skärs i tunna skivor.
  3. Koka upp buljongen och lägg i svamp, purjo, chili och nudlar och koka 3-4 minuter. Smaka av soppan med lime, sweet chilisås, salt och peppar. Lägg i köttskivor, spenat och mango strax före servering och hetta upp. Smaka av ytterligare ev med sherry eller konjak.

Servering

Servera med portionsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsoppa med kyckling

(36)

Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår

(9)

Pad thai

(84)

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

(3)

Grillad kyckling med jordnötssås och stekta nudlar

(5)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(17)

Kycklingklubbor med teriyakinudlar

(26)

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 350 g ankbröst eller kycklingbröstfiléer
  • 2 tsk smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 liter svampbuljong av fond eller tärning
  • 150 g skivade shiitake eller champinjoner
  • 1 liten strimlad röd chilifrukt
  • 150 g skivad purjolök
  • 125 g glasnudlar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk söt chilisås
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 80 g babyspenat
  • 1 tärnad mango
  • 1 msk sherry eller konjak

Svamp- och ankbröstsoppa med mango

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Nudelsoppa med lime, chilisås och läckert ugnsgrillad anka.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn ankbröstet utan fett, först på skinnsidan ca 4 minuter och sedan på den andra ca 2 minuter. Eller bryn kycklingen i lite fett bara tills den blivit lite ljusbrun i färgen. Salta och peppra fågeln.
  2. Lägg den i en ugnsform och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen för ankbröstet är 60º och 70º för kycklingen, det tar 15-20 minuter. Låt köttet vila inlindat i folie ca 10 minuter innan det skärs i tunna skivor.
  3. Koka upp buljongen och lägg i svamp, purjo, chili och nudlar och koka 3-4 minuter. Smaka av soppan med lime, sweet chilisås, salt och peppar. Lägg i köttskivor, spenat och mango strax före servering och hetta upp. Smaka av ytterligare ev med sherry eller konjak.

Servering

Servera med portionsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsoppa med kyckling

(36)

Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår

(9)

Pad thai

(84)

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

(3)

Grillad kyckling med jordnötssås och stekta nudlar

(5)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(17)

Kycklingklubbor med teriyakinudlar

(26)

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies