Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ugnsstekt anka tillsammans med sötsyrliga smaker av apelsin, mango chutney och pumpa. En middag man sent glömmer!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g anka, klubbor och bröst
  • 0.5 msk smör eller margarin
  • Apelsin- och chutneyröra:
  • 2 apelsiner, rivet skal
  • 1 dl mango chutney
  • 1 tsk salt
  • Ugnsstekt pumpa:
  • 600 g orangeköttig pumpa t ex hokeido
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • Sås:
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök eller dubbelt så många schalottenlökar
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0.5 dl sherry
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk majsena
  • 1 dl vatten
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Riv det orangea skalet från apelsinerna och blanda med mango chutney, salt och peppar. Pensla klubborna med röran (spar det som blir över till såsen) och lägg klubborna i en ugnssäker form. Stek i ugnen ca 45 min på 200°.
  2. Stek ankbrösten i lite smör med fettsidan ner. Lägg dem i formen med klubborna, pensla på apelsin- och chutneyröra (spar det som blir över till såsen). Sänk ugnsvärmen till 150° och stek färdigt klubbor och ankbröst de sista 15 min.

Ugnsstekt pumpa

  1. Skär bort skal och ev kärnor från pumpan, skär i tärningar och lägg i en långpanna. Ringla över olivolja, salt och peppar. Sätt in i ugnen under klubborna. Låt pumpatärningarna stekas ca 20 min.

Sås

  1. Skala och hacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken några minuter. Häll i apelsinsaft, resten av apelsin- och chutneyröran, sherry och buljongtärning. Koka i ca 20 min. Vispa ihop majsena och vatten, red såsen och koka 2 min till. Smaka av med salt och peppar. Behåll löken i såsen eller sila bort den.

Servering

Servera anka, pumpa och apelsinsås med råstekt potatis och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g anka, klubbor och bröst
  • 0.5 msk smör eller margarin
  • Apelsin- och chutneyröra:
  • 2 apelsiner, rivet skal
  • 1 dl mango chutney
  • 1 tsk salt
  • Ugnsstekt pumpa:
  • 600 g orangeköttig pumpa t ex hokeido
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • Sås:
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök eller dubbelt så många schalottenlökar
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0.5 dl sherry
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk majsena
  • 1 dl vatten
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk salt

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ugnsstekt anka tillsammans med sötsyrliga smaker av apelsin, mango chutney och pumpa. En middag man sent glömmer!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv det orangea skalet från apelsinerna och blanda med mango chutney, salt och peppar. Pensla klubborna med röran (spar det som blir över till såsen) och lägg klubborna i en ugnssäker form. Stek i ugnen ca 45 min på 200°.
  2. Stek ankbrösten i lite smör med fettsidan ner. Lägg dem i formen med klubborna, pensla på apelsin- och chutneyröra (spar det som blir över till såsen). Sänk ugnsvärmen till 150° och stek färdigt klubbor och ankbröst de sista 15 min.

Ugnsstekt pumpa

  1. Skär bort skal och ev kärnor från pumpan, skär i tärningar och lägg i en långpanna. Ringla över olivolja, salt och peppar. Sätt in i ugnen under klubborna. Låt pumpatärningarna stekas ca 20 min.

Sås

  1. Skala och hacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken några minuter. Häll i apelsinsaft, resten av apelsin- och chutneyröran, sherry och buljongtärning. Koka i ca 20 min. Vispa ihop majsena och vatten, red såsen och koka 2 min till. Smaka av med salt och peppar. Behåll löken i såsen eller sila bort den.

Servering

Servera anka, pumpa och apelsinsås med råstekt potatis och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)