Surimicakes med fries
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Surimicakes med fries

5 (1 betyg)

Crabstickscakes med thailändsk smaksättning, serveras med pommes och dippsås.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g surimisticks, tinade
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1.5 salladslök, tunt skivad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • neutral olja, till stekning
Fries
  • 600 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
Dippsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 salladslök, strimlad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula sönder surimisticksen ner i en bunke och blanda med ägg, vetemjöl, salladslök, chiliflakes, fisksås och worcestershiresås.

  2. 2

    Mixa till en smet med stavmixer. Forma till små biffar med blöta händer eller använd en sked. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta och har fin färg.

  3. 3

    Fries: Skrubba potatisen och skär i stavar. Låt dem ligga i kallt vatten minst 5 min. Häll av och torka av potatisstavarna med kökshandduk och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.

  4. 4

    Dippsås: Blanda majonnäs och worcestershiresås. Toppa med chiliflakes och salladslök. Servera surimicakes med fries och dippsås.

Servering

Toppa gärna med hackad färsk röd chili.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar