Strömmingsklämma
  • Tid 7 min

Strömmingsklämma

0 (0 betyg)

Perfekt, om det te x. har blivit strömming över, är att fylla ett tunnbröd med goda tillbehör som potatis, rödlök och tomat.

  • Tillagningstid 7 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 st
  • 8 st kalla stekta strömmingar
  • 4 st kokt potatis, gärna mandelpotatis
  • 4 st tunnbröd
  • 6 msk smör eller bordsmargarin
  • 4 msk gräslök eller finhackad rödlök
  • 1 tomater
  • 0.5 tsk salt, efter smak
  • 2 krm peppar, efter smak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bred smör eller margarin på mjukt eller hårt tunnbröd. Strö över finskuren gräslök eller finhackad rödlök. Lägg på kalla strömmingsfiléer, skivad potatis och tomat. Strö över lite salt och svartpeppar. Täck med smörat tunnbröd. Rulla ihop mjukt, lägg ihop hårt bröd.

  2. 2

    Håll klämman i handen och ät direkt.

Med surströmming

  1. 1

    Lägg rensad surströmming på smörat tunnbröd och strö över finhackad lök. Lägg sedan på varm skalad potatis, helst mandelpotatis. Täck till sist med smörat tunnbröd.

Servering

Lämpliga drycker är öl, svagdricka och mjölk.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar