Strimlat kött med nudlar

Strimlat kött med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Sälta från gorgonzola tillsammans med senap blir riktigt gott och krämigt till nudlar och biff.

Tillagningstid: 15 minuter
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g äggnudlar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 100 g gorgonzola, skuren i bitar
  • 300 g strimlat nötkött
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 krm salt
  • Till servering:
  • 250 g blandad sallad

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp crème fraiche, och senap och smula i buljongtärningen. Lägg i osten och låt den smälta under omrörning.
  3. Hetta upp en stekpanna. Stek det strimlade köttet 3-4 minuter och salta.
  4. Blanda de avrunna nudlarna med gorgonzolasåsen.
    Fördela nudlarna på varma tallrikar tillsammans med köttet.

Servering

Servera med en blandad sallad.

Tips

Det här är en smakrik kötträtt med ganska mycket sälta från gorgonzolan. Sälta mildrar strävhet och vi kan därför kosta på oss ett riktigt kraftfullt vin med bra struktur.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Strimlat kött med nudlar
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g äggnudlar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 100 g gorgonzola, skuren i bitar
  • 300 g strimlat nötkött
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 krm salt
  • Till servering:
  • 250 g blandad sallad

Strimlat kött med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Sälta från gorgonzola tillsammans med senap blir riktigt gott och krämigt till nudlar och biff.

Tillagningstid: 15 minuter
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp crème fraiche, och senap och smula i buljongtärningen. Lägg i osten och låt den smälta under omrörning.
  3. Hetta upp en stekpanna. Stek det strimlade köttet 3-4 minuter och salta.
  4. Blanda de avrunna nudlarna med gorgonzolasåsen.
    Fördela nudlarna på varma tallrikar tillsammans med köttet.

Servering

Servera med en blandad sallad.

Tips

Det här är en smakrik kötträtt med ganska mycket sälta från gorgonzolan. Sälta mildrar strävhet och vi kan därför kosta på oss ett riktigt kraftfullt vin med bra struktur.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!