Stekta nudlar med biff och rostad lök
  • Tid 20 min

Stekta nudlar med biff och rostad lök

4.21 (14 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g äggnudlar
  • 400 g lövbiff
  • 1.5 dl hoisinsås
  • 1 msk olivolja
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 70 g babyspenat
  • 2 dl rostad lök
  • salt
  • 1 lime, klyftad
  • ev 1 kruka färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten så att de inte blir överkokta av eftervärmen.

  2. 2

    Strimla lövbiffen. Låt den marinera i ½ dl av hoisinsåsen minst 5 min. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok. Stek köttet i omgångar.

  3. 3

    Vänd ihop nudlarna med kött, salladslök och spenat. Tillsätt resten av hoisinsåsen och dra av från värmen när allt är varmt. Smaka av med salt.

  4. 4

    Toppa med rostad lök och servera med en limeklyfta och ev färsk koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tillsätt riven ingefära och vitlök för extra sting.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Stefan

    Enkelt och gott, hela familjen gav tummen upp.