Stekt zucchini
  • Tid 10 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Stekt zucchini

3.3 (10 betyg)

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 7
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 2 små zucchini
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl finskuren purjolök
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skiva zucchini fint. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek zucchini på hög värme. Strö över hackad persilja samt finskuren purjolök. Smaka av med pressad citron samt salt och peppar.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • antomio

    om man tillsätter lite grillkrydda blir det en smaksensation du sent kommer hlömma

  • Zwinto

    Gör dem ca 5mm tjocka. Vattna ur dem innan stekning/grillning genom att strö över salt och låt stå i ca 30 minuter. torka sedan av saltet. Detta gör dem fastare i "köttet" och tar bort lite bitterhet som kan finnas i Zucchini.

  • Britta/Webbredaktionen

    Du kan skära den i ca 0,5 cm tjocka skivor och den ska inte skalas.

  • Ted

    Vad menas med "Skiva zucchini fint"? Ska jag skiva med osthyveln eller är det halvcentimetertjocka skivor som avses? Och skaman skala zocchinin?