Stekt kyckling med ugnsgrönsaker
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Stekt kyckling med ugnsgrönsaker

4 (3 betyg)

Dressingen med rostad mandel gör den här rätten ursmaskig.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 8 kycklinglårfiléer, ca 600 g
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
Ugnsrostade grönsaker:
  • 500 g färska rödbetor
  • 1 gul lök
  • 250 g palsternacka
  • 2 morötter
  • 200 g körsbärstomater
  • 70 g rucola
  • olivolja
  • 1 tsk salt
Rostad mandelvinägrett:
  • 3 msk finhackad mandel
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 4 msk olivolja
Till servering:
  • och svartpeppar flingsalt
  • 150 g fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skala alla grönsaker. Skär rödbetor och lök i klyftor. Skär palsternacka och morot i 2 cm stora bitar.

  2. 2

    Vänd runt rödbetorna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 10 min. Fördela resten av grönsakerna på plåten och ringla över lite olja. Salta och rosta 20 min till.

Rostad mandelvinägrett:

  1. 1

    Rosta mandelhacket i torr panna under omrörning till fin färg. Blanda med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt.

  2. 2

    Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek ca 5 min per sida.

Vid servering:

  1. 1

    Vänd runt de rostade grönsakerna med rucolan, salta och skeda över mandelvinägretten. Toppa med smulad fetaost och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med den nystekta kycklingen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
För att få barnen att våga prova – servera alla grönsaker för sig och vänd ihop dem på tallriken.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar