Stekt kyckling med ugnsgrönsaker

Stekt kyckling med ugnsgrönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Dressingen med rostad mandel gör den här rätten ursmaskig.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 kycklinglårfiléer, ca 600 g
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Ugnsrostade grönsaker:
  • 500 g färska rödbetor
  • 1 gul lök
  • 250 g palsternacka
  • 2 morötter
  • 200 g körsbärstomater
  • 70 g rucola
  • olivolja
  • 1 tsk salt
  • Rostad mandelvinägrett:
  • 3 msk finhackad mandel
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • Till servering:
  • och svartpeppar flingsalt
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala alla grönsaker. Skär rödbetor och lök i klyftor. Skär palsternacka och morot i 2 cm stora bitar.
  2. Vänd runt rödbetorna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 10 min. Fördela resten av grönsakerna på plåten och ringla över lite olja. Salta och rosta 20 min till.

Rostad mandelvinägrett:

  1. Rosta mandelhacket i torr panna under omrörning till fin färg. Blanda med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt.
  2. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek ca 5 min per sida.

Vid servering:

  1. Vänd runt de rostade grönsakerna med rucolan, salta och skeda över mandelvinägretten. Toppa med smulad fetaost och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med den nystekta kycklingen.

Tips

För att få barnen att våga prova – servera alla grönsaker för sig och vänd ihop dem på tallriken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-01

Hej Anna, körsbärstomaterna är med i steg 2: "Fördela resten av grönsakerna på plåten och ringla över lite olja" Så ja, de ska också ugnsrostas :)

Anna

2021-10-30

Hej! Väldigt gott! Men står ingenting om körsbärstomaterna i själva beskrivningen. Har kört dem i ugnen och serverat till.

Liknande recept

Spara recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rotfruktssallad med kalkon och pesto

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingkorv med palsternackspuré och picklad rödkål

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

Betyg
Betyg
(23)
Stekt kyckling med ugnsgrönsaker
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 8 kycklinglårfiléer, ca 600 g
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Ugnsrostade grönsaker:
  • 500 g färska rödbetor
  • 1 gul lök
  • 250 g palsternacka
  • 2 morötter
  • 200 g körsbärstomater
  • 70 g rucola
  • olivolja
  • 1 tsk salt
  • Rostad mandelvinägrett:
  • 3 msk finhackad mandel
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • Till servering:
  • och svartpeppar flingsalt
  • 150 g fetaost

Stekt kyckling med ugnsgrönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Dressingen med rostad mandel gör den här rätten ursmaskig.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala alla grönsaker. Skär rödbetor och lök i klyftor. Skär palsternacka och morot i 2 cm stora bitar.
  2. Vänd runt rödbetorna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 10 min. Fördela resten av grönsakerna på plåten och ringla över lite olja. Salta och rosta 20 min till.

Rostad mandelvinägrett:

  1. Rosta mandelhacket i torr panna under omrörning till fin färg. Blanda med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt.
  2. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek ca 5 min per sida.

Vid servering:

  1. Vänd runt de rostade grönsakerna med rucolan, salta och skeda över mandelvinägretten. Toppa med smulad fetaost och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med den nystekta kycklingen.

Tips

För att få barnen att våga prova – servera alla grönsaker för sig och vänd ihop dem på tallriken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-01

Hej Anna, körsbärstomaterna är med i steg 2: "Fördela resten av grönsakerna på plåten och ringla över lite olja" Så ja, de ska också ugnsrostas :)

Anna

2021-10-30

Hej! Väldigt gott! Men står ingenting om körsbärstomaterna i själva beskrivningen. Har kört dem i ugnen och serverat till.

Liknande recept

Spara recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rotfruktssallad med kalkon och pesto

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingkorv med palsternackspuré och picklad rödkål

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

Betyg
Betyg
(23)