Stekt kalkon med fruktig fyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.47 (17 betyg)

När det är familjehögtid och många samlas kring matbordet är det perfekt att laga till en rejäl kalkon.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 kg färsk kalkon
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 25 g smält smör eller margarin
  • 120 g bacon, om så önskas
  • 1.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 gul lök
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 100 g torkade aprikoser
  • 0.5 dl torrt, söndersmulat, vitt bröd
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i lite fett utan att den tar färg. Hacka aprikoserna. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen.
  2. Torka ur kalkonen. Salta och peppra och lägg i fyllningen. Fäst ihop med cocktailpinnar eller steksnöre. Bind ihop benen. Pensla kalkonen runt om med smält fett och lägg den i en smord långpanna. Stek i nedre delen av ugnen, beräkna drygt 2 timmar. (Det tar längre tid än vanligt när kalkonen är fylld.) Pensla med steksky då och då. Täck gärna bröstet med baconskivor när det fått tillräcklig färg eller lägg på aluminiumfolie om det behövs. Prova vid lårvecket att köttet är färdigt, köttsaften ska vara helt klar. Om termometer används ska den visa 80° i låret. Ta ut kalkonen, täck med folie och låt den stå ca 15 minuter.
  3. Späd eventuellt i pannan till sky eller sås.
  4. Skär upp kalkonen och servera med fyllningen, kokt eller stekt potatis och någon grönsak, t ex lättkokta morötter och/eller brysselkål, gärna blandat med smörfrästa hasselnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



christina björk

2011-12-08

Vill gärna ha receptet. Innan jag prövat det kan jag inte kommentera om det är bra.

Liknande recept

Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(299)
Spara recept

Jureskogs coq au vin

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Tennessee Rubdown

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

Betyg
Betyg
(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 kg färsk kalkon
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 25 g smält smör eller margarin
  • 120 g bacon, om så önskas
  • 1.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 gul lök
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 100 g torkade aprikoser
  • 0.5 dl torrt, söndersmulat, vitt bröd
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt

Stekt kalkon med fruktig fyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.47 (17 betyg)

När det är familjehögtid och många samlas kring matbordet är det perfekt att laga till en rejäl kalkon.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i lite fett utan att den tar färg. Hacka aprikoserna. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen.
  2. Torka ur kalkonen. Salta och peppra och lägg i fyllningen. Fäst ihop med cocktailpinnar eller steksnöre. Bind ihop benen. Pensla kalkonen runt om med smält fett och lägg den i en smord långpanna. Stek i nedre delen av ugnen, beräkna drygt 2 timmar. (Det tar längre tid än vanligt när kalkonen är fylld.) Pensla med steksky då och då. Täck gärna bröstet med baconskivor när det fått tillräcklig färg eller lägg på aluminiumfolie om det behövs. Prova vid lårvecket att köttet är färdigt, köttsaften ska vara helt klar. Om termometer används ska den visa 80° i låret. Ta ut kalkonen, täck med folie och låt den stå ca 15 minuter.
  3. Späd eventuellt i pannan till sky eller sås.
  4. Skär upp kalkonen och servera med fyllningen, kokt eller stekt potatis och någon grönsak, t ex lättkokta morötter och/eller brysselkål, gärna blandat med smörfrästa hasselnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



christina björk

2011-12-08

Vill gärna ha receptet. Innan jag prövat det kan jag inte kommentera om det är bra.

Liknande recept

Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(299)
Spara recept

Jureskogs coq au vin

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Tennessee Rubdown

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

Betyg
Betyg
(4)