Spicy tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Vegansk tzatziki som toppas med gurka, salladslök, örter, chili och citron. Perfekt som tillbehör.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl greek style gurt (sojagurt)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • Topping
  • 0.3 gurka
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 3 msk finhackade örter t ex mynta, koriander eller persilja
  • 1 msk finhackad röd chili
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda gurten med vitlöken. Smaka av med salt. Bred såsen i ett 1–2 cm tjock lager på ett fat.
  2. Riv gurkan grovt och krama lätt ut överflödig vätska. Strö över gurka, salladslök, örter och chili på såsen.
  3. Riv över citronskal och droppa över lite olja. Servera såsen till din grillade middag eller bara bröd som tilltugg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brunkål

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(180)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl greek style gurt (sojagurt)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • Topping
  • 0.3 gurka
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 3 msk finhackade örter t ex mynta, koriander eller persilja
  • 1 msk finhackad röd chili
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 msk olivolja

Spicy tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Vegansk tzatziki som toppas med gurka, salladslök, örter, chili och citron. Perfekt som tillbehör.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gurten med vitlöken. Smaka av med salt. Bred såsen i ett 1–2 cm tjock lager på ett fat.
  2. Riv gurkan grovt och krama lätt ut överflödig vätska. Strö över gurka, salladslök, örter och chili på såsen.
  3. Riv över citronskal och droppa över lite olja. Servera såsen till din grillade middag eller bara bröd som tilltugg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brunkål

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(180)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)