Sparrissoppa med ostflarn och krutonger

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Smakrik vit sparrissoppa med flarn gjorda på grana padano och krutonger.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 1 gul lök, finhackad
  • neutral olja, till stekning
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 660 g vit sparris, på burk
  • 3 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • Tillbehör
  • 4 skivor vitt bröd, gårdagens
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 40 g Grana padano, finriven

Gör så här

  1. Skär brödet i tärningar. Vänd runt med olja, salt och cayennepeppar på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut osten i 4 avlånga högar bredvid krutongerna. Rosta mitt i ugnen tills allt har fin färg, ca 10 min. Låt svalna lätt på plåten.
  2. Böj ev ostflarnen och låt kallna helt. Fräs löken i olja i en kastrull. Häll i vin och låt koka ca 3 min. Häll sparrisspadet i kastrullen och dela sparrisen i 4 delar.
  3. Tillsätt grädde, sparris och smula ner buljongtärningen. Låt soppan sjuda ca 10 min. Mixa soppan slät och smak av med salt. Toppa soppan med krutongerna och ostflarnen.

Servering

Garnera soppan med någon färsk ört som du har hemma, t ex oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(23)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(1)

Minestronesoppa med linser - Coop

(3)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 1 gul lök, finhackad
  • neutral olja, till stekning
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 660 g vit sparris, på burk
  • 3 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • Tillbehör
  • 4 skivor vitt bröd, gårdagens
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 40 g Grana padano, finriven

Sparrissoppa med ostflarn och krutonger

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Smakrik vit sparrissoppa med flarn gjorda på grana padano och krutonger.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär brödet i tärningar. Vänd runt med olja, salt och cayennepeppar på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut osten i 4 avlånga högar bredvid krutongerna. Rosta mitt i ugnen tills allt har fin färg, ca 10 min. Låt svalna lätt på plåten.
  2. Böj ev ostflarnen och låt kallna helt. Fräs löken i olja i en kastrull. Häll i vin och låt koka ca 3 min. Häll sparrisspadet i kastrullen och dela sparrisen i 4 delar.
  3. Tillsätt grädde, sparris och smula ner buljongtärningen. Låt soppan sjuda ca 10 min. Mixa soppan slät och smak av med salt. Toppa soppan med krutongerna och ostflarnen.

Servering

Garnera soppan med någon färsk ört som du har hemma, t ex oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(23)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(1)

Minestronesoppa med linser - Coop

(3)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies