Sparrissallad med potatis och ägg

Sparrissallad med potatis och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Späd sparris tillsammans med krispiga rädisor, knaprig sparris, len färskpotatis och ägg. Toppa med en dressing på Västerbottensost och du har en sallad man sent kommer att glömma.

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 1 knippa grön sparris
  • 70 g salladsmix
  • 1 knippa rädisor, skivade
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl finriven Västerbottensost

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen. Lägg äggen i en kastrull med vatten och låt koka 6 min för en krämig gula.
  2. Ansa sparrisen och lägg den i kokande saltat vatten. Låt koka 3 min och skölj av i kallt vatten. Dela i tre bitar.
  3. Fördela alla grönsaker på ett fat med potatis och äggen delade i halvor. Ringla över dressingen.

Tips

Med bitar av matjessill och ringlat brynt smör på blir detta en hel lunchrätt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sparrissallad med potatis och ägg
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 1 knippa grön sparris
  • 70 g salladsmix
  • 1 knippa rädisor, skivade
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl finriven Västerbottensost

Sparrissallad med potatis och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Späd sparris tillsammans med krispiga rädisor, knaprig sparris, len färskpotatis och ägg. Toppa med en dressing på Västerbottensost och du har en sallad man sent kommer att glömma.

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen. Lägg äggen i en kastrull med vatten och låt koka 6 min för en krämig gula.
  2. Ansa sparrisen och lägg den i kokande saltat vatten. Låt koka 3 min och skölj av i kallt vatten. Dela i tre bitar.
  3. Fördela alla grönsaker på ett fat med potatis och äggen delade i halvor. Ringla över dressingen.

Tips

Med bitar av matjessill och ringlat brynt smör på blir detta en hel lunchrätt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!