
Sparrissallad med potatis och ägg
Betyg (1-5):
Späd sparris tillsammans med krispiga rädisor, knaprig sparris, len färskpotatis och ägg. Toppa med en dressing på Västerbottensost och du har en sallad man sent kommer att glömma.
Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 800 g färskpotatis
- 4 ägg
- 1 knippa grön sparris
- 70 g salladsmix
- 1 knippa rädisor, skivade
- Dressing
- 1 dl olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl finriven Västerbottensost
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen. Lägg äggen i en kastrull med vatten och låt koka 6 min för en krämig gula.
- Ansa sparrisen och lägg den i kokande saltat vatten. Låt koka 3 min och skölj av i kallt vatten. Dela i tre bitar.
- Fördela alla grönsaker på ett fat med potatis och äggen delade i halvor. Ringla över dressingen.
Tips

Med bitar av matjessill och ringlat brynt smör på blir detta en hel lunchrätt.
Sparrissallad med potatis och ägg
Betyg (1-5):
Späd sparris tillsammans med krispiga rädisor, knaprig sparris, len färskpotatis och ägg. Toppa med en dressing på Västerbottensost och du har en sallad man sent kommer att glömma.
Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen. Lägg äggen i en kastrull med vatten och låt koka 6 min för en krämig gula.
- Ansa sparrisen och lägg den i kokande saltat vatten. Låt koka 3 min och skölj av i kallt vatten. Dela i tre bitar.
- Fördela alla grönsaker på ett fat med potatis och äggen delade i halvor. Ringla över dressingen.
Tips

Med bitar av matjessill och ringlat brynt smör på blir detta en hel lunchrätt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!