Sparris med hasselnötter och labneh-kräm

Sparris med hasselnötter och labneh-kräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Grillad sparris som serveras med en kräm av labneh, honung och citron och toppas med rostade hasselnötter. Krämigt, salt, crunchigt och riktigt gott! Recept av Liselotte Forslin.

Tillagningstid: 25 min
8 portioner
  • 500 g färsk grön sparris
  • 0.5 citron
  • olivolja
  • 0.5 dl rostade grovhackade hasselnötter
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • persilja, till garnering
  • Labneh-kräm
  • 225 g labneh
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk flytande honung
  • nymald svartpeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Labneh-kräm: Lyft upp osten ur oljan. Mixa den med crème fraiche och honung till en slät kräm. Smaka av med svartpeppar och finrivet skal från citronen.
  2. Stek eller grilla sparrisen till fin färg, max 3 min. Salta och peppra. Stek eller grilla citronhalvan.
  3. Bred ut labneh-krämen på ett stort fat och lägg på sparrisen och den stekta citronen. Toppa med olivolja och hasselnötter. Garnera med persilja och ev extra citronzest.

Tips

Labneh är färskostbollar som görs på avrunnen yoghurt. Hittar du inte det kan du välja en annan färskost eller fetaost.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sparris med hasselnötter och labneh-kräm
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g färsk grön sparris
  • 0.5 citron
  • olivolja
  • 0.5 dl rostade grovhackade hasselnötter
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • persilja, till garnering
  • Labneh-kräm
  • 225 g labneh
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk flytande honung
  • nymald svartpeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal

Sparris med hasselnötter och labneh-kräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Grillad sparris som serveras med en kräm av labneh, honung och citron och toppas med rostade hasselnötter. Krämigt, salt, crunchigt och riktigt gott! Recept av Liselotte Forslin.

Tillagningstid: 25 min
8 portioner

Gör så här

  1. Labneh-kräm: Lyft upp osten ur oljan. Mixa den med crème fraiche och honung till en slät kräm. Smaka av med svartpeppar och finrivet skal från citronen.
  2. Stek eller grilla sparrisen till fin färg, max 3 min. Salta och peppra. Stek eller grilla citronhalvan.
  3. Bred ut labneh-krämen på ett stort fat och lägg på sparrisen och den stekta citronen. Toppa med olivolja och hasselnötter. Garnera med persilja och ev extra citronzest.

Tips

Labneh är färskostbollar som görs på avrunnen yoghurt. Hittar du inte det kan du välja en annan färskost eller fetaost.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!