Spansk kaka
  • Tid 90 min
  • Ugn 175º

Spansk kaka

3.28 (18 betyg)

Fin kaka med citrus och mandel.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 portioner
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 100 g mandel
  • 4 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl olivolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg apelsin och citron hela i en kastrull och häll på vatten. Koka under lock på svag värme ca 30 min. Häll av vattnet och låt frukten kallna. Hacka mandeln. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund bakform.

  2. 2

    Dela frukterna i fyra delar vardera och gröp ur fruktköttet. Skär bort det vita på skalen (annars blir det beskt). Finfördela skal och fruktkött i en matberedare.

  3. 3

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner olja, mandel och fruktpuré och vänd sist ner mjölet blandat med bakpulvret. Rör inte för mycket. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

  4. 4

    Låt kakan kallna på galler. Sikta över florsocker.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar