Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Soltorkade tomater ger peston massor av härlig smak. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 320 g spagetti
  • 1 skiva dagsgammalt mjukt bröd
  • 1 msk olivolja
  • 100 g sockerärter
  • Röd färskostpesto
  • 200 g marinerade soltorkade tomater (inkl oljan)
  • 150 g naturell färskost
  • 0.5 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 dl sötmandel
  • 1 kruka bladpersilja (blad och stjälk)
  • 1 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Smula sönder brödet och stek i olivolja tills smulorna är frasiga. Salta och låt rinna av på hushållspapper. Strimla sugar snapsen lite snett.
  2. Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Ta någon sked av pastavattnet och rör ner i peston till lite lösare konsistens. Häll av pastavattnet och vänd ner önskad mängd pesto i pastan. Toppa pastan med frasiga brödsmulor och sugar snaps.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2018-07-03

Supergod! Vi har gjort den flera gånger 😋

Susanna

2018-04-15

Sååå god... har tipsat alla om denna. tog cashew istället för mandel.

Maria

2018-04-05

Kanongott och enkelt att laga.

Sovstellan

2017-12-06

Får en oaptitlig beige färg när man mixar; smakar som modellera. Blev en stor hit på min temafest "Italien för nihilister".

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Zucchinipaj

(23)

Pizza bianca med mozzarella, broccoli och salami

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(3)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(26)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 320 g spagetti
  • 1 skiva dagsgammalt mjukt bröd
  • 1 msk olivolja
  • 100 g sockerärter
  • Röd färskostpesto
  • 200 g marinerade soltorkade tomater (inkl oljan)
  • 150 g naturell färskost
  • 0.5 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 dl sötmandel
  • 1 kruka bladpersilja (blad och stjälk)
  • 1 msk rödvinsvinäger

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Soltorkade tomater ger peston massor av härlig smak. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Smula sönder brödet och stek i olivolja tills smulorna är frasiga. Salta och låt rinna av på hushållspapper. Strimla sugar snapsen lite snett.
  2. Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Ta någon sked av pastavattnet och rör ner i peston till lite lösare konsistens. Häll av pastavattnet och vänd ner önskad mängd pesto i pastan. Toppa pastan med frasiga brödsmulor och sugar snaps.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2018-07-03

Supergod! Vi har gjort den flera gånger 😋

Susanna

2018-04-15

Sååå god... har tipsat alla om denna. tog cashew istället för mandel.

Maria

2018-04-05

Kanongott och enkelt att laga.

Sovstellan

2017-12-06

Får en oaptitlig beige färg när man mixar; smakar som modellera. Blev en stor hit på min temafest "Italien för nihilister".

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Zucchinipaj

(23)

Pizza bianca med mozzarella, broccoli och salami

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(3)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(26)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies