Sötpotatispizza med sriracha och koriander
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Sötpotatispizza med sriracha och koriander

4.5 (4 betyg)

Pizza eller flarn, det är som man vill. Men sötpotatisen läggs på tunna ark av filodeg, smaksätts med vitlöksolja och toppas med ost. Degen blir krispig, fyllningen mjuk och söt. Ringla över het srirachasås och en god majonnäs. Några korianderblad och lite pressad lime ger det där sista oemotståndliga!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
  • 0.5 paket färsk filodeg (5 ark)
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 350 g sötpotatis
  • 1 msk flingsalt
  • 1.5 dl riven lagrad ost
Till servering:
  • srirachasås
  • majonnäs
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg ut ett ark filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla arket med olja blandat med vitlök. Lägg på ett ark till och pensla igen. Upprepa med resten av arken.

  2. 2

    Skala och skär sötpotatisen i tunna skivor, gärna med mandolin. Fördela potatisen på filodegen, salta och strö över ost. Grädda mitt i ugnen 15–20 min.

  3. 3

    Toppa pizzan med koriander och ringla över srirachasås och majonnäs. Servera direkt med limeklyftor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det blir lättare att ringla ut majonnäsen om den späds med lite vatten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar