Sötpotatis med vitlöksfräst mangold och valnötter
  • Tid 50 min
  • Ugn 175º

Sötpotatis med vitlöksfräst mangold och valnötter

2.71 (7 betyg)

Härligt god vegorätt med ugnsbakade sötpotatisar. Recept ur boken: Happy food av Henrik Ennart och Niklas Ekstedt

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl valnötter
  • 100 g mangold eller 200 g spenat
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 20 myntablad till servering
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175˚. Tvätta och dela potatisarna på längden. Pensla snittytan med lite av oljan. Lägg med snittsidan nedåt på en plåt. Baka mjuka mitt i ugnen, 30–40 min.

  2. 2

    Rosta valnötterna i en torr stekpanna till fin färg. Fräs mangold/spenat med vitlök i lite av oljan tills bladen sjunkit ihop. Salta lätt. Lägg sötpotatisen på ett serveringsfat, tryck gärna till den lite.

  3. 3

    Strö över lite salt och resten av oljan. Fördela de gröna bladen ovanpå. Riv valnötterna över salladen och toppa med myntabladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar