Sotare - snabbsaltad halstrad strömming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (5 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg strömming, orensad
  • 1 dl grovt salt eller 0,75 dl fint salt

Gör så här

  1. Rensa strömmingen, låt ryggbenet vara kvar, och skölj den. Lägg den i en plastpåse, tillsätt saltet och skaka om. Lägg påsen i kylskåp, vänd den ett par gånger så att fisken blir jämnt saltad.

Halstrad strömming - sotare

  1. Låt strömmingen ligga ca 1 tim. Skölj av den, låt den rinna av på hushållspapper. Halstra strömmingen i het stekpanna med lite olja i eller över glöd på galler eller i halster, 3-4 min på varje sida.

Servering

Servera med kokt potatis, gräddfil, dill och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxfilé med romsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(138)
2 st
  • Ingredienser (2)
  • 1 kg strömming, orensad
  • 1 dl grovt salt eller 0,75 dl fint salt

Sotare - snabbsaltad halstrad strömming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (5 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa strömmingen, låt ryggbenet vara kvar, och skölj den. Lägg den i en plastpåse, tillsätt saltet och skaka om. Lägg påsen i kylskåp, vänd den ett par gånger så att fisken blir jämnt saltad.

Halstrad strömming - sotare

  1. Låt strömmingen ligga ca 1 tim. Skölj av den, låt den rinna av på hushållspapper. Halstra strömmingen i het stekpanna med lite olja i eller över glöd på galler eller i halster, 3-4 min på varje sida.

Servering

Servera med kokt potatis, gräddfil, dill och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxfilé med romsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(138)