För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sotare - snabbsaltad halstrad strömming

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg strömming, orensad
  • 1 dl grovt salt eller 0,75 dl fint salt

Gör så här

  1. Rensa strömmingen, låt ryggbenet vara kvar, och skölj den. Lägg den i en plastpåse, tillsätt saltet och skaka om. Lägg påsen i kylskåp, vänd den ett par gånger så att fisken blir jämnt saltad.

Halstrad strömming - sotare

  1. Låt strömmingen ligga ca 1 tim. Skölj av den, låt den rinna av på hushållspapper. Halstra strömmingen i het stekpanna med lite olja i eller över glöd på galler eller i halster, 3-4 min på varje sida.

Servering

Servera med kokt potatis, gräddfil, dill och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(121)

Grilla fisk i foliepaket

(137)

Gravad röding

(23)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(14)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(25)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(8)
2 st
  • Ingredienser (2)
  • 1 kg strömming, orensad
  • 1 dl grovt salt eller 0,75 dl fint salt

Sotare - snabbsaltad halstrad strömming

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa strömmingen, låt ryggbenet vara kvar, och skölj den. Lägg den i en plastpåse, tillsätt saltet och skaka om. Lägg påsen i kylskåp, vänd den ett par gånger så att fisken blir jämnt saltad.

Halstrad strömming - sotare

  1. Låt strömmingen ligga ca 1 tim. Skölj av den, låt den rinna av på hushållspapper. Halstra strömmingen i het stekpanna med lite olja i eller över glöd på galler eller i halster, 3-4 min på varje sida.

Servering

Servera med kokt potatis, gräddfil, dill och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(121)

Grilla fisk i foliepaket

(137)

Gravad röding

(23)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(14)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(25)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(8)