Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

En riktigt god svensk klassiker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 msk flingsalt
  • Kryddning:
  • 1 skivad röd eller gul lök
  • 2 lagerblad
  • 10 grovstötta krydd-, vit- eller svartpepparkorn
  • 2 skivade salladslökar
  • 5 dillkvistar
  • Ättikslag:
  • 1 tsk salt
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk ättiksprit (12 %)
  • 2.5 dl vatten
  • Stekning:
  • 3 msk smör
  • Panering:
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl rågmjöl eller grahamsmjöl

Gör så här

  1. Klipp bort fenorna på strömmingsfiléerna (det gör inget om det blir ett litet hål i fisken efter klippet). Lägg alla filéer på en skärbräda med skinnet neråt. Salta. Blanda dill, gräslök och senap och fördela blandningen på hälften av strömmingsfiléerna. Lägg på resten av filéerna, fiskköttsidorna mot varandra.
  2. Blanda mjöl, ströbröd och salt på en tallrik. Vänd strömmingsfiléerna i paneringen.Smält smör i en stekpanna och stek några filéer i taget på båda sidor, på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida.
  3. Rör ihop ättikslagen och blanda den med grovstött peppar, lagerblad, skivad lök och dill. Häll alltsammans över de stekta strömmingsflundrorna. Man kan också varva fisk, peppar, lagerblad, lök och dillkvistar och sedan hälla på ättikslagen.

Tips

Om fisken är kall kan du koka upp lagen och hälla den varm över strömmingen (fisken tar lättare åt sig smak från lag och lök då).Får du inte tag på salladslök går naturligtvis tunt skivad purjolök lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2017-01-15

Fräschaste strömmingsinläggning jag smakat.

Anders

2015-04-03

Hurra! Första receptet på denna rätt där lagen innehäller minst lika mycket ättika som socker. Man måste gilla att ni inte skapar en sockerlag till fisken!

Liknande recept

Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Stekt inlagd strömming
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 msk flingsalt
  • Kryddning:
  • 1 skivad röd eller gul lök
  • 2 lagerblad
  • 10 grovstötta krydd-, vit- eller svartpepparkorn
  • 2 skivade salladslökar
  • 5 dillkvistar
  • Ättikslag:
  • 1 tsk salt
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk ättiksprit (12 %)
  • 2.5 dl vatten
  • Stekning:
  • 3 msk smör
  • Panering:
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl rågmjöl eller grahamsmjöl

Stekt inlagd strömming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

En riktigt god svensk klassiker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klipp bort fenorna på strömmingsfiléerna (det gör inget om det blir ett litet hål i fisken efter klippet). Lägg alla filéer på en skärbräda med skinnet neråt. Salta. Blanda dill, gräslök och senap och fördela blandningen på hälften av strömmingsfiléerna. Lägg på resten av filéerna, fiskköttsidorna mot varandra.
  2. Blanda mjöl, ströbröd och salt på en tallrik. Vänd strömmingsfiléerna i paneringen.Smält smör i en stekpanna och stek några filéer i taget på båda sidor, på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida.
  3. Rör ihop ättikslagen och blanda den med grovstött peppar, lagerblad, skivad lök och dill. Häll alltsammans över de stekta strömmingsflundrorna. Man kan också varva fisk, peppar, lagerblad, lök och dillkvistar och sedan hälla på ättikslagen.

Tips

Om fisken är kall kan du koka upp lagen och hälla den varm över strömmingen (fisken tar lättare åt sig smak från lag och lök då).Får du inte tag på salladslök går naturligtvis tunt skivad purjolök lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2017-01-15

Fräschaste strömmingsinläggning jag smakat.

Anders

2015-04-03

Hurra! Första receptet på denna rätt där lagen innehäller minst lika mycket ättika som socker. Man måste gilla att ni inte skapar en sockerlag till fisken!

Liknande recept

Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)