Söta éclairer
  • Tid 1 tim + tid att svalna
  • Ugn 200º

Söta éclairer

0 (0 betyg)

Prova en klassisk bakelse till påsk. Recept av Lena Söderström

  • Tillagningstid 1 tim + tid att svalna
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

10 stycken
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
Fyllning
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 4 tsk pressad limesaft
  • hushållsfärg, valfri färg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten, mjölk och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet under kraftig omrörning med t ex en träslev tills smeten släpper kastrullens kanter och är glansig. Lägg över smeten i en bunke och knäck i äggen ett i taget under kraftig omrörning med träsleven eller med elvisp.

  2. 2

    Lägg smeten i en spritspåse. Spritsa ut 10–12 stycken ca 9 cm långa och 2 ½ cm breda bitar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och känns lätta, ca 25 min. Öppna inte ugnsluckan förrän mot slutet av gräddningen.

  3. 3

    Låt kallna på galler. Skär eller klipp ett snitt utefter långsidan i bakverken. Vispa ihop cream cheese, grädde, florsocker och vaniljpulver till en fluffig kräm. Spritsa fyllningen i bakverken.

  4. 4

    Rör ihop florsocker och limesaft till en glasyr. Rör ev i några droppar hushållsfärg till önskad färgnyans. Ringla eller bred glasyren på éclairerna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Pudra över lite florsocker eller hallonpulver vid servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar