Söt kolapaj med lakritsströssel
  • Tid 35 min + 2 tim i kyl

Söt kolapaj med lakritsströssel

4.14 (14 betyg)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

  • Tillagningstid 35 min + 2 tim i kyl
  • Ingredienser 7

Ingredienser

20 bitar
  • 200 g digestivekex
  • 60 g smör, smält
  • 400 g karamelliserad mjölk
  • 400 g mjölkchoklad, hackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 msk lakritsströssel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa eller krossa kexen till ett fint smul. Blanda med smält smör och tryck ut i en pajform med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter. Låt stå i frysen ca 10 min.

  2. 2

    Bred ut den karamelliserade mjölken jämnt över botten. Ställ in i frysen ytterligare 5–10 min.

  3. 3

    Smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med grädden. Rör om under tiden och var försiktig så den inte blir för varm och delar sig. Tillsätt flingsalt.

  4. 4

    Häll detta över pajbottnen och strö på strössel. Låt stå i kylen minst 2 timmar före servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar