För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Söt kolapaj med lakritsströssel

Betyg (1-5):
3.31 (26 betyg)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 35 min + 2 tim i kyl
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g digestivekex
  • 60 g smör, smält
  • 400 g karamelliserad mjölk
  • 400 g mjölkchoklad, hackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 msk lakritsströssel

Gör så här

  1. Mixa eller krossa kexen till ett fint smul. Blanda med smält smör och tryck ut i en pajform med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter. Låt stå i frysen ca 10 min.
  2. Bred ut den karamelliserade mjölken jämnt över botten. Ställ in i frysen ytterligare 5–10 min.
  3. Smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med grädden. Rör om under tiden och var försiktig så den inte blir för varm och delar sig. Tillsätt flingsalt.
  4. Häll detta över pajbottnen och strö på strössel. Låt stå i kylen minst 2 timmar före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nadja

2020-04-15

Digestivbotten skulle behövt mer smör för att hålla ihop! Annars himmelskt god!

Liknande recept

Cupcakespindlar till halloween

(3)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(72)

Sesamrutor

(13)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(6)

Vit chokladtryffel

(39)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(22)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g digestivekex
  • 60 g smör, smält
  • 400 g karamelliserad mjölk
  • 400 g mjölkchoklad, hackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 msk lakritsströssel

Söt kolapaj med lakritsströssel

Betyg (1-5):
3.31 (26 betyg)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 35 min + 2 tim i kyl
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa eller krossa kexen till ett fint smul. Blanda med smält smör och tryck ut i en pajform med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter. Låt stå i frysen ca 10 min.
  2. Bred ut den karamelliserade mjölken jämnt över botten. Ställ in i frysen ytterligare 5–10 min.
  3. Smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med grädden. Rör om under tiden och var försiktig så den inte blir för varm och delar sig. Tillsätt flingsalt.
  4. Häll detta över pajbottnen och strö på strössel. Låt stå i kylen minst 2 timmar före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nadja

2020-04-15

Digestivbotten skulle behövt mer smör för att hålla ihop! Annars himmelskt god!

Liknande recept

Cupcakespindlar till halloween

(3)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(72)

Sesamrutor

(13)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(6)

Vit chokladtryffel

(39)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(22)